Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

4 moduri in care sa-ti usurezi tranzitia de la vara la toamna: dieta, imunitate, detoxifiere si sport

4 moduri in care sa-ti usurezi tranzitia de la vara la toamna: dieta, imunitate, detoxifiere si sport

Vara este anotimpul intampinat cu cele mai multe zambete, iar grija pe care trebuie sa ti-o porti in sezonul cald este mai degraba o protectie in fata exceselor: prea mult soare, prea multa caldura sau poate prea putina apa consumata. Zilele astea insa facem tranzitia la toamna, la un sezon mai rece si ploios si-am decis sa pregatim un scurt ghid de acomodare la tranzitia dintre sezoane: ce modificari sa faci in alimentatie, cum sa iti pregatesti imunitatea sa faca fata frigului, cum sa iti detoxifici organismul inainte de sezonul rece si cum sa abordezi sportul in zilele ploioase.

Tranzitia dintre vara si toamna este una dintre cele mai grele lovituri pentru organismul tau si este astfel foarte important sa il pregatesti pentru temperaturile mici si sa iti pregatesti imunitatea pentru perioada post-vara.

Alimentatie.

Toamna, chiar daca nu este cel mai friguros anotimp, aduce cu sine ploi si vant, vreme care te lasa mereu cu senzatia de frig in oase. Si ai sa cauti mancare calda si satioasa, total altceva fata de alimentele usoare si racoroase pe care le consumi in timpul verii. S-ar putea sa ai un apetit mai mare si sa cauti mai multe surse de dulce sau carbohidrati pentru un plus de energie in zilele reci.

Pregateste-ti supe si ciorbe in cantitati mai mari ca sa scutesti efortul de a prepara ceva in fiecare seara. Foloseste legume care sunt in sezon, proteine precum peste, linte sau leguminoase si cereale nutritive precum quinoa sau hrisca. Te vor ajuta sa iti stapanesti foamea, iar proteinele digerate te vor ajuta sa sintetizezi neurotransmitatori precum serotonina care contribuie la mentinerea starii de bine si scaderea depresiei. Adauga mancarurilor ierburi si condimente cu beneficii pentru imunitatea si corpul tau: ghimbir, rozmarin, piper negru, usturoi, hrean, piper cayenne sau turmeric. 

Imunitate.

Ai grija de sistemul tau imunitar si lucreaza zi de zi la intarirea lui, nu doar inaintea sezonului rece. Incepe sa iti intaresti linia naturala de aparare a organismului tau impotriva racelii si gripei cu 3-4 luni inainte de cele mai reci luni ale anului. 

Suplimenteaza-ti alimentatia cu ingrediente ce contin zinc precum legumele verzi, nuci, seminte sau peste. Pentru mai multa vitamina C, profita de legumele si fructele de sezon precum merele si fructele de padure. Redu din zaharul rafinat pe care il consumi, fiind unul dintre factorii care favorizeaza aparitia bacteriilor nedorite in sistemul digestiv si intestine, cea mai importanta cale pentru o imunitate de fier. Creste-ti si portia de vitamina D, vitamina care contribuie la un sistem imunitar puternic si care, in lipsa ei, cauzeaza sensibilitate si alte afectiuni legate de schimbarea de vreme. 

Detoxifiere.

Detoxifierea este ideala la inceputul oricarui sezon nou, ajutand organismul sa se obisnuiasca cu schimbarile climatice si cele de alimentatie. Iar toamna este in sine un anotimp de ajustare pentru vremea rece, cu trecerea la mancaruri calde cu alimente pline de nutrienti si gust. In plus, toamna ii precedeaza verii, un anotimp plin de rasfaturi dulci, zile de vacanta si pofte satisfacute non-stop. Asa ca profita de aceste saptamani de la inceputul toamnei ca sa eviti anumite alimente, deserturi si incarca-te de energie cu acele 8 ore de somn recomandate pe noapte. 

Sport.

Soarele rasare mai tarziu, diminetile sunt mai reci si probabil mai gasesti alte cateva motive sa nu mai iesi atat de fericit din casa sa alergi sau sa strabati drumul spre sala. Nu te lasa demoralizat si fa cateva schimbari mici. Alatura-te unui grup de prieteni care fac impreuna miscare si ai sa vezi ca te vei simti mult mai motivat sa continui in ritmul alert cu care esti obisnuit deja. Si daca tot nu esti convins, incearca cateva ore de inot urmate de cateva ore petrecute la sauna. Prin transpiratie iti vei ajuta inca o data corpul sa se detoxifieze, de data asta insa prin piele.

Incearca sa echilibrezi toate aceste aspecte si sa intelegi ca trebuie sa iti conservi mult mai bine energia si sa iti ingrijesti mult mai atent imunitatea. In plus, pe rafturile noastre vei gasi alimente pentru mese mai hranitoare, suplimente pentru o imunitate de fier si surse de energie care sa te ajute sa pastrezi acelasi ritm intens pe care l-ai sustinut si in timpul verii.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ghimbir Pudra 100g SOLARIS
6,00 lei
Turmeric Macinat 140g SOLARIS
11,00 lei
Piper Cayenne Bio 40g LONGEVITA
11,00 lei
Echinacea forte 60 cpr 1+1 Cadou DACIA PLANT
29,00 lei
Pastura 100g API VITALIS
40,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 300g CANAH
28,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 500g CANAH
42,00 lei
Seminte De Canepa Decorticate 1Kg CANAH
71,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook