Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Mic dejun: Overnight oats - fulgi de ovaz hidratati peste noapte

Mic dejun: Overnight oats - fulgi de ovaz hidratati peste noapte

Overnight oats sunt un mic dejun fara batai de cap: pregatesti terciul de ovaz de seara si il lasi la hidratat peste noapte, iar dimineata vei avea micul dejun gata de servit. Este o alternativa si mai usoara a terciului de ovaz fiert, iar reteta noastra este in totalitate fara gluten si fara zahar rafinat. Pentru o versiune vegana, poti inlocui mierea cu putin sirop de agave, sirop de artar sau sirop de curmale. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Alege fulgi moi de ovaz pentru acest mic dejun daca iti place terciul mai moale si mai cremos sau adauga-i un mix de muesli pentru mai multa textura. 

Adauga o lingura din untul tau preferat de nuci pentru extra proteine si un gust mai cremos.

Nu sari semintele de chia - acestea vor ajuta la inchegarea budincii de ovaz. 

Pentru o varianta vegana, inlocuieste mierea cu putin sirop de agave, sirop de artar sau sirop de curmale. Vezi aici intregul nostru raft de indulcitori si numeroasele tipuri de sirop pe care le poti cumpara.

Ingredientele de care ai nevoie pentru o portie de overnight oats: 

- 70 grame fulgi moi de ovaz

- 125 ml lapte de nuci tigru

- 1 lingura seminte de chia

- 1 lingurita miere poliflora

- 1/2 lingurita extract pur de vanilie 

Topping-urile pe care le-am folosit noi:

- 2 linguri de zmeura congelata, lasata la dezghetat

- o mana de fructe de padure

- 1 lingura de unt de migdale si cocos

- 1-2 patratele de ciocolata vegana

Modalitate de preparare: 

Intr-un recipient care se poate inchide sau intr-un borcan, amesteca fulgii de ovaz, semintele de chia, mierea, vanilia si laptele vegetal. Inchide recipientul si lasa-l la frigider peste noapte pentru ca fulgii de ovaz sa se hidrateze bine si pentru ca toate ingredientele sa se combine. 

Poti servi overnight oats reci, direct de la frigider, un mic dejun racoros pentru lunile fierbinti de vara. Decoreaza-ti terciul cu fructe usor congelate si pasate cu o furculita, cu unt de nuci, fructe proaspete si putina ciocolata. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest mic dejun racoros, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Fulgi De Ovaz 400g Solaris
5,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook