Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

7 alimente esentiale pentru iubitorul de jogging din tine

7 alimente esentiale pentru iubitorul de jogging din tine

A inceput un nou an si probabil iti doresti sa poti sa faci mai multa miscare sau chiar ti-ai propus sa iesi la alergat de cateva ori pe saptamana. Insa o tura de jogging nu depinde doar de forma ta fizica sau de cat de bine ti-ai incalzit muschii inainte sa pornesti la drum. Vrei probabil sa iti imbunatesti timpii si sa obtii performanta maxima din turele tale de alergat, asa ca e momentul sa iei in considerare si aportul alimentatiei la intreaga ta pregatire.  

Alimentele potrivite te pot ajuta sa faci fata unor antrenamente dificile, sa iti revii mai usor dupa efort si sa obtii performante tot mai bune. Am strans o lista de alimente recomandate pentru atletul din tine si beneficiile de care te vei bucura odata ce le vei include in alimentatia ta obisnuita.

Ovazul este printre cele mai bune idei pentru micul dejun pe care-l servesti inainte de a iesi la alergat. O sursa de carbohidrati si bogat in fibre, ovazul te va ajuta sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp si astfel, iti vei folosi mai eficient energia castigata dupa aceasta masa.

Iaurtul este o sursa excelenta de proteine si calciu si te ajuta sa mentii functionarea optima a tractului digestiv. In plus, probioticele continute de iaurt au proprietati anti-inflamatorii si te pot ajuta sa scapi de durerile de incheieturi sau articulatii. 

Migdalele sunt o gustare pentru atleti, fiind recomandata cate o portie de 2-3 ori pe saptamana. Migdalele, dar si orice alt tip de nuci, sunt o sursa buna de vitamina E. Consumandu-le, iti asiguri un nivel sanatos al colesterolului, una dintre cele mai mari amenintari pentru bolile de inima. 

Bananele sunt un snack excelent post-antrenament, fiind un aliment bogat in carbohidrati, transformati prin sport in energie. Aceste fructe contin si o doza sanatoasa de potasiu, mineral pe care il pierzi prin transpiratie in timpul antrenamentelor de durata.

Untul de arahide, cel neindulcit si facut in totalitate doar din arahide, este o sursa buna de vitamina E, probabil vitamina cu cele mai eficiente proprietati antioxidante. Intr-adevar, untul de arahide contine si multe grasimi, insa este vorba de grasimi bune care te pot ajuta sa scazi nivelul colesterolului din sange. In plus, acizii grasi mononesaturati si polinesaturati sunt importanti in a-ti sprijni imunitatea pentru o recuperare prompta dupa alergare sau in caz de accidentari.

Somonul este, din punct de vedere nutritiv, cel mai bun peste. O sursa excelenta de proteine, somonul este si un aliment plin de acizi grasi Omega-3, esentiali pentru a combate inflamatiile si pentru a preveni astfel boli precum astmul.

Pastele integrale reprezinta o optiune cu multi carbohidrati si care te vor umple deci de energie. Cumpara nu doar paste integrale, dar alege si painea facuta din cereal integrale pentru a profita de o senzatie mai lunga de satietate. In plus, cerealele te vor ajuta sa castigi masa musculara si sa iti imbunatatesti rezistenta la efort.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Unt De Arahide Natural 250g SOLARIS
14,00 lei
Migdale Crude 150g SOLARIS
17,50 lei
Fulgi de ovaz Fortin 500 g SanoVita
6,00 lei
Fulgi de ovaz crispy 250 g SanoVita
6,50 lei
Fulgi de ovaz 1 kg SanoVita
10,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook