Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Cereale, nuci si fructe uscate: Alimente si ingrediente care nu vrei sa lipseasca din camara ta

Cereale, nuci si fructe uscate: Alimente si ingrediente care nu vrei sa lipseasca din camara ta

Sa prepari mancaruri gustoase si hranitoare si snacks-uri sanatoase este mult mai usor atunci cand ai camara bine aprovizionata cu cele mai bune ingrediente. Am facut un inventar al celor mai hranitoare alimente pe care le recomandam drept ”de nelipsit” din orice camara, dar sfatul nostru este sa iti achizionezi ingredientele care iti plac si pe care le-ai alege cu drag cand vine vorba de alimentatia ta.

 Cereale integrale. Asigura-te ca ai mereu la indemana alimente de baza pentru mancaruri satioase si hranitoare. Alege orez negru, orez salbatic, fulgi de ovaz, orz sau grau, orez integral, soia, hrisca sau quinoa. Un pont pentru pregatirea acestor alimente: lasa-le la inmuiat in apa peste noapte inainte de a le gati si vei injumatati timpul de preparare al acestora.

Optiuni de lapte vegetal si bauturi vegetale: Alege bauturi vegetale din plante precum soia, cocos, orez sau alte nuci. Incearca si amestecurile gustoase de lapte de cocos cu migdale pentru micul dejun si smoothie-uri si alege crema vegetala din nuca de cocos drept baza pentru mancaruri si supe.

Ulei si otet: Optiuni bune pentru a condimenta si asezona orice mancare, foloseste-le in sosuri, dressing-uri de salate si in paste precum hummus-uri. Alege pe un ulei de masline cu aciditate mica, otet balsamic si un otet din cidru de mere drept piese care nu vrei sa iti lipseasca din casa.

Alimente boabe precum fasole sau linte: Tine mereu la indemana o punga de linte, fasole mung sau chiar o conserva de naut - o maniera buna de a adauga fibre si proteine in alimentatia ta. Alege intotdeauna sa iti pregatesti mancarea integral, insa nu respinge ideea conservelor cu alimentele tale preferate din camara pentru zilele in care nu ai prea mult timp de gatit. 

Superalimente: Pastreaza-ti la indemana superalimente pentru a le adauga la orice masa si orice gustare. Aprovizioneaza-te mereu cu un borcan extra de ulei de cocos, un aliment care va rezista timp indelungat in camara ta. Si alege seminte de chia si seminte de canepa pentru un plus de proteine vegetale, un borcan de miere cruda si pulberi de Guarana, Ginseng, Maca sau orz verde.

Nuci si seminte: Asigura-te ca ai mereu la indemana nuci si seminte pentru cand loveste pofta de un snack sau pentru orice alt topping doresti sa adaugi preparatelor tale. Alege seminte de floarea soarelui, de dovleac, chia, seminte de in sau de canepa si nuci precum migdale, caju, samburi de caise sau fistic. Nu uita si de amestecurile dulci cu fructe uscate sau mixuri proteice ideale pentru micul dejun.

Unturi de nuci si seminte: Incearca unturile de arahide, caju sau cocos pentru micul dejun sau pe rondele de orez pentru gustari energice pline de proteine. Alege un borcan de tahini si incearca sa il folosesti si la dressing-uri, in retetele pentru hummus sau ca topping pe pizza. Pontul nostru: citeste cu atentie etichetele si alege unturile care contin 100% nuci fara adaos de ulei sau zahar. 

Condimente: Nu ar fi o camara bine aprovizionata fara condimente de nelipsit precum sare de Himalaya, bogata in minerale, calciu si magneziu, piperul Cayenne bun pentru digestie, scortisoara Ceylon, vanilie BIO sau turmeric macinat.

Fructe uscate: Aprovizioneaza-ti camara cu fructe uscate care sa-ti satisfaca orice nevoie de ceva dulce. Sunt alegeri foarte bune pentru o pofta neprevazuta de dulce, insa au si un aport de fibre si nutrienti pe care nu-l obtii de la orice alta gustare obisnuita. Incearca fructe uscate precum caise, stafide, curmale, merisoare sau ghimbir confiat.

Ai gasit inspiratie pentru camara ta? Nu uita sa alegi ingredientele care se potrivesc cu alimentatia si gusturile tale ca sa ai mereu ceva potrivit pentru tine in ea. Alege mereu alimente sanatoase si gustoase si o sa gasesti mereu inspiratie pentru prepararea mancarurilor in stocul facut in camara ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Fulgi De Ovaz 400g Solaris
5,00 lei
Ulei de Cocos Organic Virgin 720 ml TRIO VERDE
62,00 lei
Caju Crud 150g SOLARIS
19,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook