Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Trei retete pe baza de tahini care nu sunt hummus

Trei retete pe baza de tahini care nu sunt hummus

Probabil ai cumparat un borcan mare de tahini integral ultima data cand ti-a fost pofta de hummus, iar de atunci nu mai stii la ce sa utilizezi pasta de susan uitata pe un raft in frigider. Cremoasa si densa, pasta tahini poate adauga un gust complex multor preparate, altele decat clasicul hummus.

Tahina poate fi adaugata in retete ca un inlocuitor pentru grasime, poate fi adaugata in deserturi pentru a aduce o aroma subtila de nuci si seminte prajite sau poate fi baza unor dressing-uri delicioase de salata. Am adunat mai jos trei alte sugestii de a folosi pasta de susan care speram sa te inspire si pe tine sa folosesti tahini-ul si in alte retete decat in hummus. 

Fursecuri vegane cu tahini si ciocolata

In reteta noastra de fursecuri vegane, pasta tahini nu doar inlocuieste ouale care ar lega in mod obisnuit aluatul, dar si asigura fursecurilor o textura umeda, ca de caramel, sub tot exteriorul crocant si auriu. 

Gasesti intreaga reteta la acest (link), iar pentru a o reproduce si tu acasa ai nevoie de 50 de grame din pasta de susan.

Caramel sarat vegan cu tahini 

Am folosit tahini si in reteta noastra de granola - mai exact in prepararea caramelului sarat. Cu un continut ridicat de grasime, tahini tine locul untului dintr-o reteta clasica de caramel, ajutand la formarea si inchegarea sosului. Desi este un ingredient bogat caloric, tahini are un gust bogat si o aroma pregnanta de nuci, iar intreaga reteta nu cere mai mult de doua linguri din acesta. 

Gasesti intreaga reteta la acest (link), iar ca sa o faci si tu acasa ai nevoie de aproximativ 30 grame de pasta tahini.

Toast cu tahini, caju si miere

Foloseste tahini-ul ca inlocuitor de unt de arahide sau orice alt unt de nuci cu care esti obisnuit pentru toast-urile tale de dimineata. Prajeste-ti usor feliile de paine - ai incercat painea noastra cu maia? -, adauga un strat de tahini, presara nuci tocate pe deasupra si, la final, putina miere pentru dulceata. 

Daca doresti un toast mai fresh, adauga peste stratul de tahini felii de mar sau fructe de padure. Joaca-te cu ingredientele tale preferate de mic dejun si presara deasupra sandwich-ului seminte de chia, seminte de susan prajite sau fructe confiate. 

Gasesti mai jos ingredientele cu care sa iti pregatesti cele trei retete propuse mai sus, ingrediente pe care ar trebui oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Caju Crud 150g SOLARIS
19,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook