Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Flourless chocolate banana bread

Flourless chocolate banana bread

Aceasta banana bread este simpla de realizat, nu contine faina, unt sau ulei, insa ramane o prajitura moale, pufoasa si cu un gust accentuat de ciocolata. Este preparata cu fulgi de ovaz, deci poate fi facuta fara gluten pentru cei care urmeaza un astfel de regim alimentar, nu contine zahar rafinat si partea cea mai buna – poate fi pregatita in doar cateva minute cu ajutorul unui blender.

Ingredientele de care ai nevoie pentru o banana bread, aproximativ 12 felii:

 60 grame fulgi fini de ovaz

 40 grame pudra raw de cacao

 2 banane, bine coapte

 2 oua

 60 grame unt de arahide smooth

 120 grame de miere

 1 lingurita extract pur de vanilie

 1 lingurita praf de copt

 ½ lingurita bicarbonat de sodiu

 ¼ lingurita sare 

 50 grame de nuci, pentru decor

Modalitate de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 de grade si se pregateste in paralel tava cu hartie de copt– cel mai des folosita este o tava pentru chec sau paine – insa se poate folosi si o tava intinsa, la fel cum am folosit noi.

Intr-un blender puternic, se adauga fulgii de ovaz si se mixeaza pana devin o pulbere fina. Restul ingredientelor vin adaugate pe rand in blender: pudra de cacao, bananele, untul de arahide, ouale, mierea, sarea, vanilia si agentii de crestere.

Se amesteca tot pana cand se obtine un aluat uniform, care mai apoi vine transferat in tava pentru copt. Banana bread se coace pentru 50-55 de minute, pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa la racit si se decoreaza, optional, cu nuci si cateva linguri extra de unt de arahide.

Gasesti mai jos toate ingredientele pentru o tura de banana bread – versiunea fara faina.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Fulgi De Ovaz 400g Solaris
5,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook