Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Superaliment, sursa de energie si un protector pentru piele: Beneficiile magice ale mierii crude

Superaliment, sursa de energie si un protector pentru piele: Beneficiile magice ale mierii crude

Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil nu te-ai gandit prea mult la provenienta borcanului de miere pe care l-ai ridicat de pe raftul din magazin. Iar notiunea de miere cruda ar trebui sa iti fie inca un mister. Dar afla macar atat: este varianta cea mai pura a mierii si forma cea mai nutritiva a acestui superaliment pe care toti il mancam si il avem negresit acasa.

Miere nepasteurizata, neincalzita dincolo de temperatura din stup si nefiltrata, mierea cruda este acest produs apicol exceptional care isi pastreaza absolut toate caracteristicile nutritive si benefice corpului tau: minerale, vitamine, fitonutrienti, enzime benefice sanatatii si polifenoli.

Care proprietati fac din mierea cruda cea mai buna alegere de pe raftul de apicole?

Antioxidanti: Mierea cruda are excelente proprietati antioxidante gratie diferitilor compusi pe care ii contine. Odata pasteurizata, mierea pierde din aceste proprietati si nu mai este produsul exceptional pe care ti l-ai dorit pentru sanatatea ta si a familiei.

Minerale: Mierea cruda contine urme de minerale precum fosfor, magneziu, fier, calciu, potasiu si zinc. In aceeasi masura, odata incalzita, mierea isi pierde din aceste minerale de care organismul tau are nevoie pentru a fi in cea mai buna forma.

Vitamine: Mierea cruda este sursa ta de vitamine atunci cand cauti suplimente de vitamina A, intregul complex de vitamina B si vitaminele C, D si E.

Enzime si aminoacizi: Mierea cruda contine peste 5.000 de enzime precum amilaza care digera carbohidratii, dar si aminoacizi, importanti pentru corpul uman care nu poate produse cei noua aminoacizi esentiali, care altfel trebuie procurati prin hrana.

Bine, care sunt punctual beneficiile magice ale mierii crude asupra sanatatii tale?

Adjuvant in alergiile sezoniere: Atestat de oamenii de stiinta, consumul de miere cruda achizitionata de la producatorii locali te poate ajuta sa calmezi alergiile. Aceasta miere contine in fapt polen recoltat din zona in care locuiesti si traiesti, iar consumul acestuia in cantitati mici poate in fapt sa iti ajute corpul sa castige imunitate in fata acestor alergeni.

Calmant pentru durerile in gat si tuse: Mierea cruda poate fi un remediu mai eficient decat multe medicamente dedicate acestor dureri in gat. Ia cate o lingura de miere dimineata, pe stomacul gol, pentru a calma iritatiile din gat, dar si preventiv pentru a evita sa racesti sau sa contractezi alte infectii respiratorii.

O sursa naturala de energie: Mierea cruda te energizeaza mai sanatos decat o face zaharul rafinat, avand un indice glicemic scazut, aproape la jumatate fata de zahar. Acest lucru te va ajuta sa eliberezi treptat energia, fara sa te resimti obosit sau letargic dupa.

Calmant pentru piele, eczeme sau rani: Proprietatiile antiinflamatorii si hranitoare ale mierii crude o recomanda pentru a calma pielea inflamata, eczemele sau ranile de la nivelul acesteia. Acesta este unul dintre motivele pentru care mierea cruda este des intalnita in compozitia cremelor si a mastilor pentru ten.

Previne acneea: Mierea cruda are actiune antibacteriana datorita unui antiseptic natural numit peroxid de hidrogen, o alegere mai sigura si mai eficienta decat peroxidul de benzoil in tratarea acneei. Astfel, mierea cruda te poate ajuta sa iti cureti fata si sa previi pe viitor aparitia unor altor probleme de piele.

Previne imbatranirea prematura: O excelenta sursa de antioxidanti, mierea cruda te poate ajuta sa combati imbatranirea pielii, protejand corpul si in special epiderma in fata actiunii radicalilor liberi.

Pentru o inima sanatoasa: Studii de specialitate atesta ca polifenolii continuti de mierea cruda pot avea un efect benefic in fata bolilor cardiovasculare. Nu uita, polifenolii sunt compusii pe care ii pierde mierea odata cu pasteurizarea, alege mierea cruda pentru a beneficia de acest zid de protectie pentru sanatatea inimii tale.

Incearca mierea cruda si convinge-te singur de calitatile ei. Este o miere care isi pastreaza integral aroma, o miere cristalizata care efectiv nu are termen de valabilitate. Colectata asa cum au preparat-o albinele, mierea cruda este un aliment viu si hranitor care pluseaza si printr-un gust dulce, cat sa fie pe placul tuturor.

Noi ti-am lasat mai jos borcanele de miere cruda de la stupina familiei noastre, acasa, in Vrancea, de unde a pornit Farmacia cu Plante. Sunt cea mai mare mandrie a noastre – mierea cruda de tei si mierea cruda poliflora, produse autentice romanesti a caror poveste se tot scrie de peste 20 de ani.

Surse: GlobalHealingCenter.comLiveStrong.com 


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook