Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Cât de multă apă îți cere organismul într-o zi toridă de vară?

Cât de multă apă îți cere organismul într-o zi toridă de vară?

Zilele călduroase de vară aduc multă bună dispoziție, dar și șanse ridicate de deshidratare. Sigur ai auzit de importanța de a consuma suficientă apă de-a lungul unei zile, în special pe perioada verii, însă câteva dintre beneficiile reale ale unei hidratări corecte sunt o reglare a temperaturii corpului, un ajutor extra pentru funcționarea corectă a rinichilor, o piele suplă, o cale de a detoxifia organismul și de a pierde în greutate și un adjuvant pentru încheieturi și mușchi. 

Pe măsură ce cresc temperaturile, corpul tău își reglează temperatura prin transpirație. Per total, ai peste 2.6 milioane de glande sudoripare care lucrează pentru a elibera transpirația prin pori, făcând foarte importantă realimentarea organismului tău cu apă pentru a susține acest proces. 

Astfel, cantitatea de apă necesară pentru fiecare dintre noi depinde de câțiva factori. Potrivit Institutului American de Nutriţie, se recomandă un consum de lichide de aproximativ 3 litri pentru bărbaţi, respectiv 2.2 litri pentru femei - între 8 și 10 pahare de apă pe zi. 

O altă metodă de a calcula cantitatea recomandată zilnic de apă este în funcție de greutate. Pornește de la reperul unei persoane cu greutatea de 45 kg pentru care se recomandă 2 litri de apă de zi și continuă să adaugi 200 ml la fiecare extra 5 kilograme. 

Iată care sunt câteva dintre semnele unui organism deshidratat:

Urină închisă la culoare

Dureri de cap și migrene

Crampe musculare

Oboseală acută

Amețeli 

Constipație

Corpul tău este constituit din 75% apă, așa că trebuie să faci un obicei din a-i furniza mereu materia primă de care are nevoie. Este recomandat ca peste zi să îți iei necesarul de apă în proporție de 80% din lichide și restul de 20% din alimentație - legume și fructe. 

Încearcă să consumi câte un pahar de apă dimineață, imediat după ce te trezești, să bei apă cu câte jumătate de oră înainte de fiecare masă și să îți faci un obicei din a avea o sticlă cu apă mereu cu tine: la muncă, la școală, în mașină sau la sală. Iar dacă-ți începi ziua cu un pahar cu apă, nu uita și seara înainte de culcare să faci același lucru - sunt câteva mici obiceiuri care îți pot schimba cu totul modul în care privești toată treaba cu băutul de suficiente lichide de peste zi și care îți vor schimba funcționarea organismului în general.


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook