Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Cat de sanatos este siropul de agave ca alternativa la zahar?

Cat de sanatos este siropul de agave ca alternativa la zahar?

Sigur ai auzit de siropul de agave ca o alternativa la zahar si indulcitori arficiali, dar cat de multe stii despre cat de sanatos este acesta? Ai idee daca este o optiune buna si din punct de vedere caloric, glicemic sau cat de mult iti influenteaza greutatea corporala? Astazi vrem sa-ti povestim mai multe despre planta agave, despre cum se proceseaza siropul din ea si despre beneficiile acestuia, un intreg portret al acestui indulcitor natural. 

Siropul de agave este un lichid cu vascozitatea similara cu mierea, extras din frunzele plantei de agave, o suculenta originara din Mexic. Cu o consistenta subtire si usor vascoasa, siropul de agave a devenit rapid un inlocuitor pentru zaharul rafinat si fructoza, avand si cateva beneficii pentru sanatate. Totusi, acest sirop este bogat in calorii si iti poate afecta greutatea si sanatatea dintilor daca il consumi in cantitati prea mari.

In comparatie cu alti indulcitori, siropul de agave este o alegere predilecta pentru diabetici datorita indexului sau glicemic scazut. Acest indice masoara efectele alimentelor care contin carbohidrati asupra glicemiei din sange, iar agave se afla printre indulcitorii cu un indice glicemic scazut. Totusi, specialistii recomanda ca utilizarea lui sa fie facuta cu aceeasi precizie si limitare ca si in cazul zaharului sau al mierii.

In ciuda faptului ca este un sirop natural extras din plante, totusi siropul de agave nu este realmente mai nutritiv decat zaharul sau mierea. Continutul de vitamine si minerale din acesta este identic cu al celorlalti doi indulcitori folositi pentru comparatie.

Cat de dulce este siropul de agave?

Comparat cu zaharul, siropul de agave este de 1.4-1.5 ori mai dulce decat acesta si, deci, este folosit in cantitati mai mici pentru a indulci preparatele sau bauturile. In plus, acest sirop este si mult mai caloric decat zaharul, avand 20 calorii fata de cele 16 calorii continute de aceeasi proportie de zahar.

Daca te-ai decis sa incerci siropul de agave, iti lasam mai jos cateva optiuni pe care le gasesti si la noi in magazin. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sirop de Agave BIO 1150 g BIORGANIK
65,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook