Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Ce anume face dintr-un aliment un superaliment?

Ce anume face dintr-un aliment un superaliment?

Ai auzit de superalimente, poate le-ai și integrat în alimentația ta pentru că știi că sunt bune pentru tine, dar ești convins că știi de ce au fost încoronate super-alimente? 

Superalimentele sunt alimente din cele pe care le întâlnești așa, cele mai multe dintre ele de oriigine vegetală, dar și lactate sau pește, care conțin, spre deosebire de celelalte alimente obișnuite, un conținut mult mai nutritiv și beneficii mult mai compact împachetate. 

Sigur ai auzit că afinele, somonul, varza kale sau fructele acai și fructele goji sunt superalimente, dar hai să vorbim mai multe despre cum se câștigă această titulatură. În ciuda popularității acestor superalimente, oamenii de știință nu au aprobat criteriile pentru a determina că un aliment este plin de proprietăți nutritive pentru a intra în această categorie. 

”Să consumi alimente pline ochi de nutrienți, așa cum mulți le numesc superalimente, este cu siguranță un lucru bun. Cu doze mari de vitamine și minerale, acestea pot doar să ajute în prevenția unor boli și într-un trai sănătos”, crede dieteticianul Despina Hyde de la centrul medical Langone din New York. Totuși, aceasta insistă că marketingul este unul din sectoarele care are cel mai mult de câștigat de pe urma acestor superalimente. 

Dincolo de astfel de suspiciuni, superalimentele au un lucru solid în favoarea lor: conținutul mare de antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva unor boli de imunitate, incluzând aici cancerul. În plus, acestea conțin și grăsimi bune care ajută la prevenția bolilor de inimă și au și un conținut ridicat de fibră pentru a combate diabetul și problemele digestive.

Termenul de superalimente nu este văzut însă bine de dieteticieni, convinși că este mai mult o bună marchetizare a produselor. Ei nu neagă însă că ar prefera să vadă câți mai mulți oameni consumând cereale integrale, legume, nuci și semințe, pește, fructe și legume. 

Ei insistă totodată ca o dietă să fie echilibrată, insistând pe faptul că două porții pe zi din aceste alimente nu vor acoperi efectele negative ale unei diete altfel dezordonată sau abuzivă. Corpul nu își poate obține toți nutrienții de care are nevoie nici doar dintr-un singur aliment. O dietă sănătoasă este definită de o varietate de astfel de alimente, iar avantajul superalimentelor este că aduce un aport mai mare de nutrienți într-o aceeași porție de alimente. 

Ce face dintr-un aliment un superaliment

Conținutul ridicat de:

proteine ușoare

vitamine

minerale

antioxidanți

grăsimi bune

acizi grași esențiali

aminoacizi

Câteva exemple din cele mai cunoscute superalimente:

varza kale

varza de Bruxelles

quinoa

afine

merișor

dude

boabele de cacao

grepfruit

mango

roșii

usturoi

Câteva exemple din superalimentele mai puțin cunoscute:

papaya

acai

semințele de chia

fructele goji

semințele de dovleac

rodia

semințele de in


Share on Facebook Pin on Pinterest
Pastura 100g API VITALIS
40,00 lei
Pastura 500 g API VITALIS
149,00 lei
Polen poliflor uscat 100gr API VITALIS
11,50 lei
Polen poliflor uscat 200gr API VITALIS
19,00 lei
Laptisor de matca pur Bio 10 g API VITALIS
14,85 lei
Laptisor de matca pur Bio 25 g API VITALIS
29,25 lei
Laptisor de matca PUR 10 g APILAND
16,50 lei
Laptisor de matca PUR 25 g APILAND
30,50 lei
Seminte de chia 150 g SanoVita
6,00 lei
Seminte de chia 500 g SanoVita
17,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook