Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Ce este laptisorul de matca si care sunt superputerile acestuia?

Ce este laptisorul de matca si care sunt superputerile acestuia?

Laptisorul de matca este un produs deosebit al stupului, fiind hrana exclusiva a matcai, regina unui stup. Un produs apicol excelent, laptisorul de matca contine cele mai importante substante nutritive de care are nevoie organismul tau: proteine, minerale si vitamine. 

Ce anume este laptisorul de matca?

Laptisorul de matca este hrana pe care o primesc larvele in stup in primele zile de viata, un surplus nutritiv pentru a supravietui. Dupa acele prime cateva zile, laptisorul de matca este in continuare administrat doar viitoarei regine a stupului, fiind un supliment care ii va garanta acesteia o viata mult mai indelungata decat a restul albinelor. Hranita exclusiv cu laptisor de matca, albina regina traieste de peste 50 de ori mai mult decat albinele lucratoare din grup, undeva intre 4 si 6 ani. In plus, laptisorul de matca ii sporeste si fertilitatea, aceasta putand sa produca chiar si 2.500 de oua pe zi in perioadele calde.

Laptisorul de matca contine o gama variata de nutrienti precum minerale (calciu, cupru, fier, fosfor, sulf si potasiu), vitamina B, biotina, acizi nucleici, globulina gamma si 17 aminoacizi diferinti, incluzand cei 8 aminoacizi esentiali pentru corpul uman. 

Simiar cu mierea, insa cu un efect mult mai puternic, laptisorul de matca este un produs apicol recomandat pentru sanatate, imunitate, dezvoltarea oaselor, pastrarea tineretii si elasticitatii pielii si acestea sunt doar cateva dintre ele. Haide sa vorbim mai multe despre superputerile acestui aliment exceptional. 

1. Administrat oral, laptisorul de matca stimuleaza si intareste imunitatea, ajutand organismul sa faca fata racelilor, gripelor sau virozelor. Acesta este ideal si pentru adulti si copii, oferind o rezistenta ridicata in fata oboselii, o stare mentala mai buna si performante scolare ridicate pentru cei mici. 

2. Studii de specialitate vorbesc despre cum anumite proteine continute de laptisorul de matca regleaza in mod direct tensiunea arteriala. Aceste proteine numite hidrolize au un impact de lunga durata asupra tensiunii, actionand ca un vasodilatator care reduce stresul de pe vasele de sange si inima. 

3. Un adevarat calmant pentru afectiunile respiratorii, laptisorul de matca ajuta la vindecarea rapida si fara complicatii a bronsitelor si astmului. Calmeaza mucoasele si amelioreaza alergiile datorita compusilor care reduc stresul si stimuleaza imunitatea locala. 

4. Laptisorul de matca este un adjuvant pentru fertilitate, lucru pentru care este administrat in primul rand reginei din stup. Acesta contine o proteina numita roialactina, proteina care activeaza enzimele responsabile de cresterea greutatii corporale si, deopotriva, hormonii necesari dezvoltarii ovarelor. De altfel, laptisorul de matca ajuta si la cresterea fertilitatii in cazul barbatilor, ajutand si la o mobilitate mai crescuta a spermatozoizilor. 

5. Regleaza in mod natural nivelul zaharului din sange, fiind un bun supliment natural pentru diabetici. Totusi, administrarea laptisorului de matca in cazul celor aflati sub tratament cu insulina trebuie monitorizata cu atentie.

6. Numeroasele vitamine si enzime active continute de acest laptisor de matca fac din acest produs apicol un excelent agent anti-inflamator. Poate fi aplicat si extern pentru a reduce durerea sau pentru a calma inflamatiile. 

7. Laptisorul de matca te poate scapa de durerile de cap si migrene, dar poate lupta natural si impotriva insomniilor. Cu un continut mare de niacina si piridoxina, calmante naturale foarte eficiente, laptisorul te poate linisti si te poate ajuta sa ai un somn odihnitor. 

8. In compozitia laptisorului de matca se afla si acetilcolina naturala, un neurotransmitator indispensabil pentru memorie. In boli corelate cu pierderea de memorie precum este Alzheimer, acetilcolina impiedica degradarea sistemului nervos si nu genereaza efecte secundate nedorite. 

O sursa continua de sanatate, laptisorul de matca se dovedeste util in numeroase afectiuni si urgente medicale. Incearca-l si tu si familia ta si convinge-te ca natura este de partea ta. Descopera toate produsele cu laptisor de matca de pe rafturile noastre anexate la finalul acestui articol.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Laptisor de matca PUR 10 g APILAND
16,50 lei
Laptisor de matca PUR 25 g APILAND
30,50 lei
Laptisor de matca PUR 100 g APILAND
112,00 lei
Laptisor de matca pur Bio 10 g API VITALIS
14,85 lei
Laptisor de matca pur Bio 25 g API VITALIS
29,25 lei
Laptisor de matca pur Bio 50 g API VITALIS
54,00 lei
Laptisor de matca pur Bio 100 g API VITALIS
104,85 lei
Laptisor de matca liofilizat 10 fiole Complex Apicol
34,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook