Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Clatite cu faina de cocos si matcha

Clatite cu faina de cocos si matcha

Matcha latte-ul nu are de ce sa ramana singura ta reteta la care folosesti pudra de ceai verde. Incearca clatitele low carb cu faina de cocos si adauga-le putina matcha pentru un plus de culoare si gust. Am mai discutat la o reteta trecuta despre specificul clatitelor cu faina de cocos, dar haide sa iti explicam cu ce rost am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales faina de cocos pentru ca ajuta la prepararea unor clatite low carb satioase, ideale pentru micul dejun. De asemenea, faina de cocos trebuie hidratata cu ingredientele lichide, asa ca dupa prepararea aluatului de clatite, lasa-l 10 minute sa se odihneasca inainte de a prepara termic clatitele.

Foloseste un lapte vegetal neindulcit si o sa poti controla mai bine cat de dulci vrei sa iti iasa clatitele.

In caz ca nu esti fan al gustului de matcha, dar vrei sa te poti bucura de aportul nutritional ale acestei pudre – antioxidanti, fibre, vitamine si un boost natural pentru metabolism – adauga nu mai mult de doua lingurite de matcha in compozitie.

Ingredientele de care ai nevoie pentru 8 clatite, aproximativ 4 portii:

-          4 oua

-          30 grame faina de cocos

-          2 lingurite de pudra de matcha

-          3 linguri ulei de cocos, in stare lichida

-          60 ml lapte de orez cu migdale

-          ¼ lingurita praf de copt

-          ¼ lingurita sare

-          topping-uri, optionale si la alegere

Modalitate de preparare:

Intr-un castron inalt, se bat bine ouale, laptele si uleiul de cocos, incalzit in prealabil pentru a fi in stare lichida. Intr-un castron separat, se amesteca ingredientele uscate: faina de cocos, pudra de matcha, praful de copt si sarea.

Mixul de ingrediente uscate vine incorporat in cel de ingrediente umede si se amesteca pana ce aluatul ramane fara cocoloase. Se lasa inca 10 minute la odihnit pentru ca faina de cocos sa se poata hidrata complet.

Aluatul contine uleiul direct in compozitie, asa ca prajirea clatitelor in tigaie nu mai necesita grasime extra. Cu ajutorul unei linguri, clatitele se formeaza direct in tigaia inchisa, nu foarte mari in diametru, similare cu clatitele americane si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte. Clatitele sunt gata de intors in momentul in care se formeaza bule pe clatita, iar marginile incep sa prinda culoare.

Valori nutritionale pentru o portie (doua clatite), servite fara topping-uri

Calorii ................. 198

Grasimi ............... 16,7 g

Carbohidrati ....... 5,3 g

Proteine ............... 8,5 g

Noi am garnisit fiecare portie de clatite cu putin iaurt, o lingura de miere si cateva capsune proaspete. Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru o astfel de tura de clatite, ingrediente esentiale care nu vrei sa iti lipseasca din camara.


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook