Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Clatite low carb din faina de cocos

Clatite low carb din faina de cocos

Clatitele cu faina de cocos sunt o varianta low carb si fara gluten pentru micul dejun pe care trebuie sa o incerci macar o data.

Faina de cocos va schimba textura, gustul si valoarea nutritionala a acestui preparat indragit pentru micul dejun - fiind o faina bogata in fibre, proteine si grasimi bune si, evident, cu o aroma intensa de cocos.

Este si o faina care absoarbe foarte mult lichid si care va avea nevoie de alte cantitati din ingredientele obisnuite pe care le folosesti pentru o portie de clatite. 

Daca planifici sa folosesti faina de cocos in preparatele tale ca un substitut al fainii de grau, ajusteaza-ti reteta cu mai multe oua, faina de tapioca sau seminte de chia gelifiate. Faina de cocos nu contine gluten si astfel necesita mai multe ingrediente pentru a putea forma un amestec omogen.

Pentru o alternativa la cantitatea de faina obisnuita, foloseste doar o treime din faina de cocos - cu precizarea ca si ingredientele lichide vor trebuie sa fie cu 1/3 mai multe ca sa poti obtine aceeasi compozitie.  

Ingredientele de care ai nevoie pentru doua portii de clatite cu faina de cocos: 

 30 grame faina de cocos

 4 oua

 3 linguri de ulei de cocos in stare lichida, tinut la temperatura camerei

 60 ml de bautura vegetala de migdale sau orice alta bautura vegetala preferi

 1 lingura zahar de cocos sau orice alt zahar granulat preferi

 1/4 lingurita praf de copt

 1/4 lingurita sare de mare

 1 lingurita extract natural de vanilie

 fructe proaspete sau fructe congelate, pentru topping

 sirop de agave sau orice alt tip de sirop preferi, pentru topping

Modalitate de preparare: 

1. Intr-un bol, amesteca riguros toate ingredientele lichide: bautura de migdale, extractul de vanilie si ouale. 

2. Intr-un bol separat, amesteca ingredientele uscate intre ele: faina de cocos, zaharul de cocos, praful de copt si sarea. 

3. Adauga mxiul de ingrediente uscate peste restul ingredientelor si amesteca bine cu o furculita cat sa te asiguri ca nu iti raman cocoloase in compozitie. Lasa compoziția deoparte pentru zece minute pentru ca faina de cocos sa absoarba complet ingredientele si sa poata ajunge la o densitate ideala.

4. Incinge tigaia ta de clatite si incepe sa prajesti clatitele - aproximativ doua lingurite de compozitie per clatita. Prajeste-le pe prima parte pentru 3-4 minute, pana incep sa se formeze bule de aer la suprafata clatitelor, apoi intoarce-le si mai prajeste-le inca 1-2 minute pe cealalta parte, pana prind culoare. 

5. Serveste-le calde cu fructe de padure si siropul tau perferat - de agave, artar sau inclusiv miere. 

Daca vrei sa incerci si tu acasa clatitele low carb cu faina de cocos, ti-am lasat mai jos toate produsele de care ai nevoie ca sa te apuci de reteta. Pregateste-o la micul dejun, fa-i fotografii, incarca-le pe Instagram si tag-uieste contul @plantini.ro ca sa vedem ce frumuseti ti-au iesit si tie. 

Pofta buna! 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ulei de Cocos 200ml SOLARIS
27,00 lei
Zahar din Mesteacan Finlandez (Xilitol) 500 g MADAL BAL
30,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook