Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Copii și protecția solară: Apă, șapcă și SPF cel puțin 30

Copii și protecția solară: Apă, șapcă și SPF cel puțin 30

Soarele este cel puțin la fel de benefic pentru copii, în special pentru bebeluși și asta grație proprietăților bactericide, anti-inflamatorii și componentelor esențiale din oase: calciu și fosfor. Condițiile? Similare, soare în doze limitate, da, prea mult soare, cu siguranță nu.

 Copiilor le sunt recomandate expunerile la soare începând de la zece zile de la naștere. În cazul nou-născuților nu este vorba neapărat de plimbări afară, însă poți să-l monitorizez pe cel mic în timp ce absoarbe câteva raze calde și luminoase prin fereastra închisă, suficient cât să ții la distanță ultravioletele.

 Înafară de nou-născuți, copiilor le sunt recomandate undeva între 10-30 minute pe zi, în același ritm treptat care îți este recomandat și ție. La ce îi poate ajuta soarele? La absorbția de vitamina C, esențială pentru întărirea oaselor și creșterea dinților. O lipsă a acestei vitamine le poate face chiar mai mult rău, îmbolnăvind organismul de rahitism, o boală cu consecințe foarte grave la copii. Cea mai eficientă și mai sănătoasă cură de soare este în primele ore ale dimineții, când razele ultraviolete sunt mai bogate, iar cele calorice sunt mai reduse. Mai puțin recomandate sunt orele din intervalul 10-15, când atmosfera conține cea mai mare cantitate de ultraviolete.

 Dacă totuși trebuie să-i scoți din casă pe cei mici când soarele strălucește puternic, e bine să te pregătești cu multe lichide, fructe proaspete și produse de protecție solară dedicate copiilor. Nu uita să te pregătești și cu pălării și ochelari de soare pentru cei mici.

 Ok, să vorbim puțin despre protecția solară. Pielea celor mici este mult mai delicată și mai vulnerabilă în fața razelor UV, deci protecția acesteia este cu atât mai importantă. Alege o loțiune ușor de aplicat pentru că cei mici nu au suficientă răbdare, o cremă rezistentă la apă, asigură-te că SPF este de cel puțin 30 și că îți oferă protecție în fața razelor UVA și UVB.

 Puncte bonus: vei avea mai mult teren de câștigat în fața celor mici dacă folosești produse spray sau roll-on, cu un ambalaj colorat sau distinct, distractive și pentru ei. Cât pentru aplicarea acesteia, aplică un strat cu jumătate de oră înainte de a părăsi casa și un alt strat imediat înainte de a ieși pe ușă. 

Surse: Health Child, SkinCancer.orgIndependent


Share on Facebook Pin on Pinterest
Emulsie pentru plaja cu Ulei de cocos Bio SPF 30 200ML COSMETIC PLANT
30,00 lei
Emulsie dupa plaja 200 ml COSMETIC PLANT
20,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook