Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Fursecuri vegane cu tahini si ciocolata

Fursecuri vegane cu tahini si ciocolata

Avem pentru tine o reteta de cookies vegane cu tahini si imbogatite cu ciocolata vegana in locul clasicelor chipsuri de ciocolata pe care le intalnim in aproape toate fursecurile. Sunt crocante la exterior si usor caramelizate in interior multumita zaharului brun si pastei tahini. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru 12 fursecuri:

-          50 grame ulei de cocos extravirgin, la temperatura camerei

-          50 grame tahini integral

-          50 grame zahar de cocos

-          25 ml bautura vegetala de cocos

-          1/2 lingurita extract pur de vanilie

-          80 grame faina alba de patiserie

-          o lingura amidon alimentar de porumb

-          1/2 lingurita sare

-          1/2 lingurita praf de copt

-          1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

-          100 grame de ciocolata vegana

-          fulgi de sare Maldon, optional 

Modalitate de preparare:

Foloseste un mixer pentru a amesteca impreuna uleiul de cocos, pasta tahini si zaharul. Bate-le aproximativ 3 minute sau pana obtii o pasta uniform combinata. Deasupra, adauga laptele vegetal, extractul de vanilie si continua sa amesteci compozitia. 

Intr-un castron separat, amesteca faina, amidonul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza apoi acest amestec de ingrediente uscate peste amestecul de ulei de cocos si tahini putin cate putin, amestecand bine. 

La final, adauga ciocolata vegana tocata marunt in compozitia de fursecuri. Intregul aluat de fursecuri merge acum acoperit cu o folie alimentara si lasat sa se odihneasca, la frigider, pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, preincinge cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Dupa ce compozitia de fursecuri s-a racit, poti forma cu ajutorul unei linguri mici mingiute de aluat care se transfera direct intr-o tava pregatita cu hartie de copt. Lasa 4-5 cm intre fiecare mingiuta de aluat pentru a lasa loc fursecurilor sa se extinda la cuptor fara sa se lipeasca intre ele. 

Da tava la cuptor pentru 12-13 minute sau pana cand marginile fursecurilor sunt aurii si crocante, iar mijlocul lor este putin mai deschis la culoare. Asa o sa te asiguri ca obtii fursecuri crocante la exterior, dar o textura ca de caramel in interior. Daca iti plac fursecurile bine coapte si crocante, le poti lasa 2 minute extra la copt. 

Scoate repede fursecurile din tava de copt si presara deasupra lor putini fulgi de sare Maldon. Lasa-le sa se raceasca 15 minute si apoi te poti bucura de ele.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest desert iubit de toata lumea, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Amidon alimentar din porumb 250 g SanoVita
4,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook