Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Gaufre vegane cu seminte

Gaufre vegane cu seminte

Daca cauti un inlocuitor pentru clatitele de la micul dejun, o sa iubesti reteta asta usoara de gaufre vegane - fara ou, fara lactate si absolut delicioasa. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si de doar 15 minute ca sa iti pregatesti gaufrele acestea pufoase la interior si crocante la exterior. Serveste-le cu un mix de seminte pentru o sursa naturala de acizi grasi esentiale, cu fructe proaspete si miere sau - pentru o varianta vegana - cu sirop de artar sau agave. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

 Alege o faina integrala pentru aceste gaufre, o faina care contine germenii si taratele care dau valoare nutritiva cerealelor. Acest tip de faina contine toate componentele bobului de grau si un aport ridicat de vitamine din complexul B si minerale, beneficii care se pierd in cazul prelucrarii fainii albe.

 Alege drept topping miere sau daca vrei ca gustarea ta sa fie complet vegana - sirop bio de artar sau sirop de agave. Si ramai alaturi de noi in zilele urmatoare pentru a vedea noile sortimente proprii de miere Plantini.

 Amplifica aportul nutritional al acestor gaufre cu un mix de seminte de dovleac, in, susan si floarea soarelui. Plin de acizi grasi, acest mix iti va ajuta tranzitul intestinal si digestia. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru doua portii de gaufre: 

-          100 grame faina integrala

-          100 ml lapte vegetal neindulcit, noi am folosit lapte vegetal de orez cu migdale

-          o lingura ulei de cocos sau ulei de masline

-          o lingurita praf de copt

-          1-2 linguri mix seminte Omega Forte

-          topping-uri: unt vegan, miere sau sirop de artar, fructe proaspete

Modalitate de preparare: 

Compozitia se prepara foarte usor - intr-un castron, se amesteca faina, laptele vegetal, uleiul vegetal preferat si praful de copt. Compozitia care rezulta este una densa deoarece nu are niciun alt ingredient care sa o lege asa cum se intampla in retetele de gaufre cu oua. 

Waffles-urile se prajesc fara niciun strop suplimentar de ulei in aparatul special pentru ele, aluatul fiind suficient pentru cate doua gaufre per portie. Mixul de seminte il poti adauga in compozitie direct, insa noi am ales sa il presaram deasupra gaufrelor in momentul in care se gateau, pentru a ramane la suprafata si pentru un plus de textura.

Serveste-le calde cu putin unt vegan deasupra, fructe proaspete si putina miere sau orice alt sirop preferi. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest mic dejun delicios, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Omega Forte 150g SOLARIS
5,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook