Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Gem raw de fructe de padure cu seminte de chia (VIDEO)

Gem raw de fructe de padure cu seminte de chia (VIDEO)

Noua, la Farmacia cu Plante, ne place la nebunie sa mancam sanatos, fara sa facem compromisuri la gusturi, culori sau diferite grupe alimentare. Si vrem sa iti aratam si tie cat de usor si de distractiv este sa-ti prepari acasa mancaruri sanatoase. Vrem sa scapam definitiv de ideea ca mancatul sanatos este plicticos, lipsit de inspiratie si greu de pus in practica. 

Si-am inceput astfel noua noastra serie de retete video cu un preparat caruia nu i-a luat deloc mult ca sa urce in topul preferintelor noastre: un gem preparat raw din fructe de padure cu seminte de chia. Atat de simplu de pregatit si tare bun de consumat la micul dejun sau oricand loveste pofta de ceva bun si cauti o alternativa sanatoasa. 

Pentru o porție, un borcan de 250 ml, am folosit:

200 grame zmeură

200 grame mure

2-3 linguri de semințe de chia

2-3 linguri suc de mere

Noi am folosit fructele proaspete pe care le-am zdrobit intr-un castron cu ajutorul unei furculite pana cand s-au transformat intr-o pasta similara in textura cu gemul. 

Am adaugat peste fructe semintele de chia si sucul de mere si am amestecat inca o data toata pasta de fructe. Am lasat-o apoi sa se odihneasca pentru 30 de minute, cat se inceapa semintele de chia sa absoarba din lichidul lasat de suc si de fructe si sa inceapa sa se inchege gemul raw. 

Si-atat a fost. Am depozitat gemul intr-un borcan pe care l-am pastrat la frigider, cu promisiunea ca in maxim 7 zile sa il consumam - conditionati de faptul ca e un gem facut raw, fara foc sau conservanti. 

Daca vrei sa faci si tu dulceata cu fructe congelate, lasa-le sa se dezghete pentru o jumatate de ora la temperatura camerei si ajusteaza cantitatea de suc de mere in functie de cat suc vor lasa fructele tale decongelate. 

Prepara si tu acest gem raw acasa si serveste-l pe tartine cu unt de arahide sau alaturi de un parfait pentru micul dejun cu iaurt grecesc si fructe proaspete.

Semintele de chia, superaliment plin de antioxidanti

Semintele chia sunt printre cele mai populare superalimente, usor de digerat cand sunt preparate corect si un ingredient versatil pentru orice reteta. 

Originar cultivate in Mexic, aceste seminte au fost apreciate pentru proprietatile lor medicinale si nutritive, mai mult - erau folosite ca valuta in schimburi comerciale. 

Cunoscute pentru continutul mare de antioxidanti, fibre, acizi grasi si proprietatile energice, semintele de chia sunt tot mai populare si tot mai cautate. Printre beneficiile aduse organismului se numara o piele sanatoasa, intarzierea efectelor de imbatranire, sustin sanatatea inimii, ajuta ca oasele sa fie mai rezistente, la fel si muschii. 

Profilul nutritionist al semintelor de chia: fibre, proteine, acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, calciu, cupru, fosfor, potasiu si zinc. In plus, semintele contin si acizii linoleic si alfa-linoleic, vitaminele A, B, E si D, minerale, fier, magneziu, mangan. 

Iti dam noi un pont: vino in piata Obor sa gasesti fructe de padure proaspete si urca la etaj sa iti iei restul ingredientelor de la magazinul nostru.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Seminte de chia 150 g SanoVita
6,00 lei
Seminte de chia 500 g SanoVita
17,00 lei
Unt De Arahide Natural 250g SOLARIS
14,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook