Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Granola vegana cu caramel sarat

Granola vegana cu caramel sarat

Pregateste-ti acest caramel guilt free indulcit cu sirop de cocos si aromat cu extract pur de vanilie, o granola crocanta din nucile tale preferate si o portie de cea mai simpla nice cream de banane - inghetata sanatoasa cu doar un ingredient - esti gata sa faci cunostinta cu viitorul tau mic dejun preferat? 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales tahini pentru a prepara caramelul pentru continutul ridicat de ulei, dar si pentru ca este o sursa de grasimi bune si aminoacizi. Se consuma in cantitati mici si este benefic pentru inima, echilibru hormonal si o piele sanatoasa si curata. Desi este un ingredient caloric, tahini are un gust bogat si o aroma pregnanta de nuci, iar intreaga reteta nu cere mai mult de doua linguri din acesta. 

Pentru granola, am ales un mix de migdale si nuci pecan. Migdalele sunt si ele o sursa de grasimi bune si fibre, fiind si un ingredient care te iti satura repede apetitul. Poti adauga migdale la micul dejun pentru a iti asigura o masa satioasa si care iti va furniza treptat energia pe parcursul zilei. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest breakfast bowl, aproximativ 3-4 portii:

- 5 linguri sirop de cocos

- 2 linguri tahini

- 1 lingura unt de arahide smooth

- 1 lingura extract pur de vanilie

- 1/2 lingurita sare de mare

- 1 lingura pudra de maca

- 250 grame fulgi de ovaz

- 150 grame migdale intregi

- 150 grame nuci pecan sau nuci romanesti

- 50 grame seminte de susan

- 100 ml ulei de cocos, topit

Modalitate de preparare: 

Incepe prin a incinge cuptorul la 150 grade Celsius, temperatura la care se va pregati granola cu seminte si nuci. 

Caramelul - pe care il poti servi glazurat peste granola sau direct in compozitia acesteia - se prepara din siropul de cocos, pasta tahini, untul de arahide, extractul de vanilie, pudra de maca si sarea. Ingredientele se amesteca bine, iar caramelul se lasa deoparte pana la servire.

Pentru a pregati granola, amesteca intr-un castron fulgii de ovaz, migdalele, nucile pecan, semintele de susan. Adauga deasupra uleiul de cocos lichid si jumatate din caramelul pregatit anterior. Daca preferi ca granola ta sa fie dulce, poti adauga acum tot caramelul. 

Granola se da la cuptor pentru 15-20 de minute, intr-o tava pregatita cu hartie de copt, si se amesteca o data la jumatatea timpului de coacere. Inainte de a o servi, granola se lasa la racit, scoasa din tava de copt pentru a nu se mai gati mai departe de la caldura reziduala din tava. 

Pentru acest breakfast bowl, noi am servit granola si caramelul peste o portie de inghetata de banana - pregatita doar dintr-o banana inghetata mixata la blender. Daca doresti, poti adauga la inghetata un iaurt clasic sau unul vegan pentru a o face si mai cremoasa. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara acasa un mic dejun cu granola si caramel homemade. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sare Marina Fina Neiodata 500g SOLARIS
3,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook