Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Hummus cu leurda

Hummus cu leurda

Poate nu stiti multi lucrul acesta despre Plantini, dar magazinul nostru fizic se afla chiar in piata Obor din Bucuresti, iar cel mai fierbinte topic al ultimelor saptamani din piata fost clar leurda. Asa ca am pus si noi mana pe o legatura de leurda proaspata si am pregatit un hummus aromat si cremos.

Mai jos avem reteta exacta pentru acest hummus si cateva explicatii pentru care ingredientele folosite au ajuns sa faca parte din aceasta reteta.

  Am ales un naut fara sare ca baza pentru hummus nu doar pentru a evita excesul de sare din preparat, dar si pentru a putea ajusta la final preparatul cu cantitatile dorite de condimente.

  Uleiul de masline folosit are o aciditate redusa, de mai putin de 0.2%, fiind bland cu stomacul si benefic pentru nivelul colesterolului.

  Alege pasta de tahini din susan integral copt incet pentru un gust intens si pentru continutul sau mare de proteine si fibre.

  Sarea de Himalaya este si ea o optiune superioara sarii obisnuite de masa, continand si peste 84 de minerale precum calciu, magneziu si potasiu.

Ingredientele de care ai nevoie pentru o 3-4 portii de hummus cu leurda:  

-          1 conserva de naut fara sare

-          ½ sucul de la o lamaie

-          1 lingura tahini din susan integral

-          2 linguri ulei de masline cu aciditate scazuta

-          ½ legatura leurda

-          ½ lingurita chimion pudra

-          sare de Himalaya, dupa gust

 

Modalitate de preparare:

Hummus-ul se prepara foarte usor la blender sau intr-un robot de bucatarie. Adauga ingredientele in robotul de bucatarie pe rand si mixeaza-le usor dupa fiecare pas.

Incepe prin a amesteca pasta tahini si boabele de naut pana obtii o pasta groasa. Adauga apoi sucul de lamaie, strecurat printr-o sita mica, pentru a scapa de eventualele seminte sau bucati de pulpa si continua sa amesteci. Adauga apoi leurda si uleiul de masline si amesteca mai departe.

In cazul in care hummus-ul tau pare prea gros, poti adauga treptat cate o lingura de apa pentru a-i ajusta textura. La final, adauga chimionul pudra si sare dupa gust.

Serveste-l proaspat cu o salsa de rosii, castraveti si patrunjel sau cu putina paprika afumata si seminte de pin. Pastreaza restul de hummus la frigider si consuma-l in 3-7 zile de la data la care l-ai pregatit.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru hummus, ingrediente esentiale care nu vrei sa iti lipseasca din camara.

 

 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sare Roz De Himalaya Fina Neiodata 500g SOLARIS
6,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook