Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Lifestyle minimalist: Curatenia de primavara in bucatarie

Lifestyle minimalist: Curatenia de primavara in bucatarie

Sa incepem curatenia de primavara in probabil cea mai populara incapere din casa: bucataria. Pune-ti manusile de curatenie si hai sa discutam despre cum sa iti ordonezi camara si borcanele cu condimente, cum sa iti rearanjezi ustensilele din bucatarie si cateva ponturi o alimentatie proaspata si plina de optiuni sanatoase.

In primul rand, pregateste-te pentru task-urile ce te asteapta si goleste-ti spatiul de toate lucrurile care nu sunt la locul lor. Goleste masina de spalat vase, pune-le pe toate la loc, schimba si spala prosoapele, arunca toate vasele vechi, ciobite sau patate si curata in profunzime toata bucataria. 

Goleste-ti toate sertarele, dulapurile si camara si decide ce pastrezi si ce ramane. Cu ocazia asta, verifica toate ingredientele si alimentele pe care le ai si arunca tot ce este expirat sau stricat. Incepe fresh in primavara aceasta si fa o lista cu toate ingredientele esentiale pe care le vrei si pe care le folosesti. Verifica si borcanele cu condimente si seminte si asigura-te ca tot ce pastrezi este comestibil si inca in termenul de valabilitate.

Cumpara-ti cerealele integrale pe care stii sigur ca le vei manca la micul dejun, fa-ti un stoc de seminte si nuci pentru gustari sanatoase si alege alte alimente noi pe care ti-ai propus sa le incerci sa le introduci in alimentatia ta. 

La capitolul curatenie, nu uita sa speli in profunzime cuptorul, sa stergi de praf mobila si sa iti reconditionezi vasele care au nevoie. Foloseste sucul de lamaie pentru a degresa, dezinfecta si indeparta petele incapatanate si sare grunjoasa pentru a spala tigaile de fonta care si-au pierdut luciul.

Scoate toate pungile de paste si orez incepute si foloseste-le la un preparat usor pentru cina in loc sa le arunci. Gateste orezul amestecat pentru o garnitura satioasa langa o portie de somon file si fierbe toate pastele pentru o budinca cu legume gratinata cu parmezan sau, pentru vegani, fulgi de drojdie inactiva. Curatenia de primavara nu trebuie sa fie doar un motiv de a arunca totul din camara, dar si inspiratie pentru a folosi inteligent tot ce mai gasesti neatins prin ea. 

Si nu in ultimul rand, gandeste-te la cum poti sa aplici curatenia de primavara la intregul tau regim alimentar. Nu vorbim despre a manca mai putin, ci despre a manca mai calitativ. Gandeste-te de doua ori inainte de a cumpara ingredientele pentru o reteta. Prepara-ti mancaruri simple cu cat mai putine si mai calitative ingrediente: astfel economisesti bani, timp si vei avea de lucrat cu retete mult mai simple si mai usoare.

Alege alimente proaspete, in sezon si gateste-le fara sa le alterezi toate proprietatile nutritive. Si inconjoara-te cu ingrediente sanatoase care sa te inspire la alegeri bune mereu, fie ca este vorba de mesele principale, gustarile de peste zi sau poftele care lovesc seara tarziu. 


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook