Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Mituri legate de imunitate: Suplimente, vitamina C si suficiente ore de somn

Mituri legate de imunitate: Suplimente, vitamina C si suficiente ore de somn

Este iarasi acea perioada a anului: nas infundat, o tuse ici si colo, cate un stranut, cele mai clasice simptome de raceala si gripa. Iar cuvantul imunitate este la ordinea zilei, dar reusesti sa distingi miturile legate de linia de aparare a organismului tau de faptele reale?

Am adunat o serie de informatii despre cum sa iti intaresti imunitatea si le-am demontat in asa fel incat sa stii cat sunt ele adevar si cat sunt ele mituri. Sunt lucruri pe care le cunosti si tu prea bine, incepand de la o supradoza de vitamina C si pana la recomandari cu cel putin opt ore de somn si altele asemanatoare. 

Vitamina C si reputatia ei in prevenirea si tratarea racelilor

Vitamina C este printre cele mai recunoscute si recomandate suplimente in prevenirea racelii comune si in tratarea acesteia, insa nu exista niciun studiu clinic care sa si ateste eficienta ei. Singurele dovezi care sustin efectul acestei vitamine vorbesc despre o posibila diminuare a perioadei de boala, dar doar daca este administrata intr-o doza de 200 mg sau mai mult, mai mult decat dublul cantitatii zilnice recomandate pentru un adult. 

Zincul si raceala

Similar cu vitamina C, suplimentele de zinc te pot ajuta doar sa scapi putin mai repede de raceala, dar nu o va combate eficient si nici nu te va ajuta sa o previi pe viitor. De asemenea, eficienta zincului in aceasta masura a fost dovedita tot in cazul administrarii a unei doze de peste 40 mg pe zi, maximul recomandat pentru un adult.

Suplimentele te pun pe picioare mai repede

Un alt mit este cel legat de multivitamine si o prompta reabilitare a sanatatii si imunitatii. Aceasta se construieste treptat, alaturi de o alimentatie corecta si activitate fizica zi de zi. Suplimentele si multivitaminele te pot ajuta, insa nu pot face minuni pentru tine daca le iei intr-o supradoza sau le administrezi o singura data, in timp ce stilul tau de viata nu le dau acestora nicio alta sustinere in lupta cu infectiile si bolile. 

Lactatele produc și mai multe secreții mucoase

Multi oamenii evita sa consume produse lactate la raceala, crezand ca acestea ajuta la producerea a si mai multe secretii mucoase si, deci, conduc la un nas congestionat si dificultati de respiratie. Insa studiile de specialitate au aratat ca acest lucru nu este adevarat, laptele animal si laptele de soia avand exact acelasi efect asupra productiei de mucus. Asa ca poti la fel de bine sa consumi un pahar cu lapte sau un latte facut cu lapte de provenienta animala, vitamina D pe care o contine putand chiar sa iti ajute sistemul imunitar. Nu evita nici iaurtul, contine probiotice bune pentru tine care, la fel, pot sa iti stimuleze imunitatea. 

Imunitatea nu are nicio legatura cu orele de somn

Din contra, exista o legatura puternica intre orele suficiente de somn si un sistem imunitar de fier. Nu este insa vorba doar de odihna sau doar de cateva ore de somn, ci de un somn care sa te puna pe picioare, un somn suficient de lung si calitativ incat sa te puna inapoi pe picioare. Cu cat dormi mai putin pe noapte, aduni mai multe ore restante de somn, ore pe care nu le mai poti recupera la sfarsitul de saptamana sau prin cate un pui de somn tras pe fuga dupa-amiaza.

Orele necesare de somn difera de la o persoana la alta, dar cei mai multi adulti au nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte, 9-10 ore de somn pentru adolescenti, cel putin 10 ore de somn pentru scolari, 11-12 ore de somn pentru prescolari si 16-18 ore de somn pentru nou-nascuti. 

Documenteaza-te cat mai bine, intreaba-ti doctorul sau prepara-ti propriile remedii pentru imunitate acasa. Iti lasam si noi mai jos cateva produse din gama noastra pentru imunitate.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Echinacea cu propolis si vitamina C F170 63 cpr FARES
24,50 lei
Vitamina C naturala F164 60 cpr FARES
27,50 lei
Laptisor de matca PUR 10 g APILAND
16,50 lei
Laptisor de matca PUR 25 g APILAND
30,50 lei
Imunitate cu miere si propolis F149 100 ml sirop FARES
20,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook