Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Naut copt si doua combinatii de condimente gustoase

Naut copt si doua combinatii de condimente gustoase

Nautul copt este un snack rapid de facut acasa, plin de nutrienti, proteine vegane si usor de personalizat dupa placul tau. In postarea de astazi iti aratam cum pregatim noi nautul la cuptor si doua combinatii delicioase de condimente care merg de minune cu nautul crocant. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Noi am ales nautul fara sare la conserva pentru ca scurteaza cu mult prepararea acestui snack, insa poti alege sa folosesti nautul uscat, pe care sa il tii la inmuiat si sa il fierbi chiar tu acasa.

Inainte de a da boabele de naut la cuptor, asigura-te ca le-ai tapotat bine cu un prosop si ai tras cat mai mult lichid retinut de ele din conserva. Cu cat sunt boabele mai uscate, cu atat vor iesi mai crocante la final. 

Alege-ti condimentele tale preferate, insa nu le adauga peste naut decat spre finalul timpului de gatire pentru a pastra nautul crocant pana la final. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru cele doua portii de naut crocant:

-          o conserva de naut fara sare

-          1-2 linguri ulei de masline

-          un praf de sare roz de Himalaya

-          1 lingurita turmeric pudra

-          1/2 lingurita ghimbir pudra

-          1 lingurita paprika afumata

-          1/2 lingurita chimion

Modalitate de preparare: 

Scurge bine nautul si tapoteaza-l cu un prosop pentru a fi cat mai uscate boabele, iar in acest timp preincinge cuptorul la 200 grade Celsius. 

Pregateste o tava de copt cu hartie de copt si rasfira boabele de naut pe ea. Stropeste nautul cu putin ulei de masline si un praf de sare si da-l la cuptor pentru 30 de minute. La fiecare zece minute, verifica nautul si amesteca-l cu o lingura de lemn pentru o coacere egala. 

Scoate nautul din cuptor cand expira cele 30 de minute si condimenteaza-l cu mixul ales: noi am condimentat jumatate de tava cu turmeric si ghimbir, jumatate cu paprika si chimion. Mai da o data nautul la cuptor pentru ultimele zece minute si pentru o textura si mai crocanta. 

Serveste-l ca snack cald sau rece sau adauga-l deasupra unei portii de hummus pentru un plus de textura. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest snack usor si hranitor, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Turmeric macinat Eco 40g SONNENTOR
11,00 lei
Ghimbir Pudra 100g SOLARIS
6,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook