Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

O Nutella sanatoasa: Crema de alune de padure cu ciocolata (VIDEO)

O Nutella sanatoasa: Crema de alune de padure cu ciocolata (VIDEO)

Ne place sa experimentam cu retetele sanatoase, dar insistam neaparat sa fie gustoase si uite-asa s-a nascut ultima reteta din bucataria Farmaciei cu Plante: o versiune sanatoasa de Nutella, o crema gustoasa din alune de padure si ciocolata. 

Ideala pentru micul dejun sau ca o gustarica dulce, am pregatit crema cu o baza de alune de padure proaspat coapte, curmale dulci si bine hidratate, i-am adaugat plusul de aroma cu putina pudra de cacao bio, am indulcit-o dupa plac cu sirop de artar si i-am ajustat consistenta cu putin ulei de masline si putin lapte de cocos. 

Pentru un borcan de 300 ml, am folosit:

250 grame alune crude de padure 

8-10 curmale

2 linguri sirop de artar

2-3 linguri de pudra de cacao bio

1 lingurita ulei de cocos

2-3 linguri de lapte de cocos

Am inceput prin a ne pregati ingredientul vedeta: alunele de padure. Le-am pus intr-o tava pregatita cu hartie de copt si le-am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru circa 8-10 minute, suficient cat sa umple bucataria cu mirosul de nuci prajite. 

Le-am lasat la racit si le-am curatat de coji masandu-le intre ele cu mainile. Poti folosi un alt truc: transfera alunele intr-un prosop si amesteca-le bine de tot pana simti ca au ramas fara coaja.

Si-am trecut toata plansa de lucru in jurul blenderului. Am transferat alunele in vasul acestuia si le-am mixat circa 3-4 minute, timp in care au trecut prin stadiul de faina si apoi cel de unt de alune de padure. 

Deasupra untului de alune am adaugat curmalele hidratate in putina apa, siropul de artar si pudra de cacao. Pe masura ce-am continuat sa amestecam crema, am adaugat si putin ulei de cocos si putin lapte de cocos. Decide-te ce textura preferi sa aiba crema ta si joaca-te cu aceste doua ingrediente ca sa o faci fie foarte cremoasa si tartinabila, fie mai grunjoasa si mai densa. 

Si-am trecut la degustare: tartine cu rondele de orez, crema de alune cu ciocolata, felii de banana si seminte de chia. Insa optiunile sunt infinite, joaca-te si tu cu topping-urile tale preferate sau bucura-te de Nutella ta homemade direct din borcan, noi nu te judecam. 

Fa-ti cumparaturile chiar acum pentru o portie de Nutella sanatoasa pe FARMACIA CU PLANTE


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ulei de Cocos Organic Virgin 720 ml TRIO VERDE
62,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook