Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Orez negru in lapte de cocos si vanilie

Orez negru in lapte de cocos si vanilie

Budinca de orez negru cu lapte de cocos este o reteta vegana simpla de facut, perfecta pentru micul dejun sau pentru momentele in care poftesti la ceva dulce. Este un rasfat fara gluten si fara zahar, insa il poti indulci cu putin zahar de cocos sau sirop de cocos pentru a pastra aroma bauturii vegetale de cocos.

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales orezul negru fata de orezul obisnuit deoarece culoarea inchisa a acestuia aduce un aport mult mai mare de antocianine, aceeasi antioxidanti care se gasesc si in afine si in alte alimente inchise la culoare. Acestea lupta impotriva inflamatiei in corp, a radicalilor liberi si imbunatatesc functiile cardiovasculare si ale sistemului nervos.

Laptele de cocos l-am folosit pentru a face o budinca vegana, fara lactoza, un aliment bland cu stomacul tau si care nu te va lasa balonat.

Poti folosi indulcitori naturali pentru aceasta reteta, zaharul sau siropul de cocos fiind printre optiunile potrivite pentru acest desert.

Ingredientele de care ai nevoie pentru budinca de orez negru, aproximativ 3-4 portii:

 

-          200 grame orez negru

-          450 ml lapte de cocos

-          300 ml apa

-          un varf de sare

-          2 linguri de zahar de cocos, optional

-          fulgi de cocos si o banana, optional

-          o lingurita extract pur de vanilie

Modalitate de preparare: 

Pentru a reduce timpul de gatire al orezului, acesta se poate lasa la inmuiat in apa peste noapte. Reteta se poate prepara insa si fara acest pas pregatitor.

Intr-o oala de marime medie, se adauga orezul negru, laptele de cocos, praful de sare si apa si se gatesc la foc mediu pana cand ajunge in punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, se acopera oala cu un capac si se lasa budinca la fiert pana cand orezul este bine fiert si lichidul a fost aproape integral absorbit.

Se amesteca ocazional in oala si se opreste focul in aproximativ o ora sau cand budinca mai are putin lichid ramas, care se va inchega pe masura ce se va raci. La final, se adauga extractul pur de vanilie. Se serveste cald, cu putin lapte de cocos deasupra, cu rondele de banana si fulgi de cocos usor prajiti.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara acasa budinca de orez negru.

 

 

 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Zahar de cocos 500 g HERBAVIT
24,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook