Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Panna cotta vegana

Panna cotta vegana

Panna cotta este un desert italian foarte simplu de facut - desert pentru care noi am inlocuit smantana cu laptele de cocos pentru a pregati o varianta vegana care o sa-ti iasa fara gres. Ai nevoie doar de trei ingrediente pe a-l prepara si il poti aroma cu gusturile tale preferate in cazul in care gustul de cocos dat de laptele vegetal nu este suficient. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Alege un lapte de cocos obisnuit, fara niciun agent de coagulare adaugat. Nu este necesar sa cauti un lapte de cocos cu densitate mai mare pentru a te asigura ca o sa ti se ingroase desertul.

Foloseste xilytolul pentru a pregati acest desert, un inlocuitor al zaharului fara culoare, ca sa te asiguri ca panna cotta isi va pastra culoarea alba la finalul prepararii.

Agar agar este o gelatina vegetala de 7 ori mai puternica decat gelatina obisnuita, pregatita din colagen de provenienta animala.

Ingredientele de care ai nevoie pentru 4-6 portii: 

-          400 ml lapte de cocos

-          30 g xilytol

-          1 lingurita agar agar

-          1 lingura de miere Plantini

-          40 grame capsuni proaspete

-          sucul de la o lamaie

Modalitate de preparare:

Intr-o craticioara, adauga laptele vegetal, xilytolul si pudra de agar agar si amesteca bine pana cand s-au combinat toate ingredientele. Pune craticioara pe foc si tine amestecul pana fierbe, amestecand constant. Dupa ce a fiert, mai tine amestecul de panna cotta inca doua minute pe foc si apoi il poti indeparta cu totul de pe sursa de caldura. 

Toarna amestecul in formele alese pentru panna cotta - poti folosi ramekin-uri sau chiar o tava de briose - si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Ulterior, transfera desertul la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte. 

Serveste-l racit cu capsuni macerate cu o lingura de miere de tei si sucul de la o lamaie, asa cum am facut noi, sau cu topping-urile tale preferate.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa aceste desert usor si racoros, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Zahar din Mesteacan Finlandez (Xilitol) 500 g MADAL BAL
30,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook