Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Pate vegan de linte galbena cu caise

Pate vegan de linte galbena cu caise

Incearca acest pate vegan si fara gluten din linte galbena si indulceste-l putin cu caise uscate pentru o interpretare diferita a acestui preparat clasic. Ideal pentru micul dejun sau ca gustare, acest pate poate fi servit pe crackersi sau felii de paine cu maia pentru un aperitiv gustos si rapid.

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales lintea galbena pentru o sursa vegana de proteine si o alternativa excelenta pentru produsele din carne. In plus, alaturi de lintea rosie, acest tip de linte se gateste foarte rapid si are un gust usor dulceag.

Am ales si tahini pentru acest pate pentru ca are un continut ridicat de ulei si este o sursa de grasimi bune. Desi este un ingredient ridicat in calorii, tahini are un gust bogat si o aroma pregnanta de nuci, iar reteta nu cere mai mult de o singura lingura din acesta.

Pregateste-ti rapid acest pate cu cuburile eco pentru supa de legume, o varianta fara drojde si vegana.

Foloseste si putine caise uscate pentru a nuanta dulceata lintei galbene sau exclude-o cu totul daca mancarurile dulcegi nu sunt pe placul tau.

Ingredientele de care ai nevoie: 

-          200 grame linte galbena bio

-          un cub de supa de legume

-          40 grame caise uscate

-          o lingura tahini

-          o lingura suc de lamaie

-          doua linguri ulei de masline

-          un catel de usturoi

-          o pastaie de chili eco

Lintea vine spalata in cateva randuri si apoi se fierbe in 500 ml de apa in care s-a dizolvat un cub de supa de legume. Lintea va fierbe usor si in 15-20 de minute o sa fie gatita integral si gata de transformat intr-un pate.

Se scurge bine de apa si se transfera in vasul unui blender alaturi de caise, tahini, sucul de lamaie, uleiul de masline, usturoi si jumatate din pastaia de chili. Ingredientele se proceseaza la blender pana devin o pasta fina si uniforma.

Se poate servi pateul la temperatura camerei pe paine prajita sau pe crackersi ca o gustare vegana care o sa placa tuturor, indiferent de regimul alimentar pe care il urmeaza.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara acasa un astfel de pate, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook