Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Penne din linte și semințe de in cu roșii uscate

Penne din linte și semințe de in cu roșii uscate

Cinele rapide pot sa fie si sanatoase si hranitoare, nu doar preparate gatite pe repede inainte fara mare aport nutritional. Iar cum printre cele mai rapide mese sunt cele cu paste, am incercat si noi sa pregatim pastele din linte rosie si in auriu alaturi de un sos de rosii si rosii uscate – pentru si mai multa culoare in farfurie, textura si gust.

Iti explicam mai jos cu ce rost am ales ingredientele pentru a face din o astfel de reteta rapida si una hranitoare.

Am ales pastele din linte rosie si seminte de in, paste fara gluten, pentru o optiune blanda cu stomacul, dupa care nu o sa resimti stari neplacute de balonare.

Rosiile la conserva Biona sunt rosii bio, fara sare si fara niciun alt ingredient adaugat, o alegere buna pentru un sos clasic pentru paste sau pizza.

Uleiul de masline folosit are o aciditate redusa, de mai putin de 0.2%, fiind bland cu stomacul si benefic pentru nivelul colesterolului.

Sarea de Himalaya este si ea o optiune superioara sarii obisnuite de masa, continand si peste 84 de minerale precum calciu, magneziu si potasiu.

Ingrediente pentru 3-4 portii de paste cu rosii uscate:

-          250 grame paste cu linte rosie si seminte de in

-          o conserva de rosii bio intregi

-          o ceapa mica

-          2-3 catei de usturoi

-          2 linguri de ulei de masline cu aciditate scazuta

-          50 grame rosii uscate

-          condimente dupa gust: oregano, pudra de chilli

-          ¼ lingurita sare de Himalaya

Pastele se fierb intr-o oala cu apa si sare conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie adanca, se calesc in uleiul de masline, pe foc mediu, ceapa si usturoiul, tocate marunt. După 4-5 minute, in tigaie se adauga rosiile intregi si sosul acestora si se gatesc inca 8-10 minute. La final, sosul vine asezonat cu sare si condimentele alese si se opreste focul. Rosiile uscate vin tocate usor si adaugate la final in sos.

Peste intregul amestec se adauga pastele fierte si bine scurse si se servesc cu putin parmezan ras sau fulgi de drojdie inactiva deasupra pentru un plus de gust.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru o astfel de cina rapida, ingrediente care nu vrei sa-ti lipseasca din camara pentru serile in care ai nevoie sa o scoti la capat cu o masa pregatita usor.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sare fina de Hymalaia 500 g SanoVita
5,00 lei
Fulgi de drojdie uscata 500 g SanoVita
37,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook