Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Polenta cu ulei de masline si rosii trase la tigaie

Polenta cu ulei de masline si rosii trase la tigaie

Polenta sau mamaliga se gateste usor si rapid, nu contine gluten si, in functie de combinatiile pe care i le alaturi, poate fi un fel de mancare scazut in calorii si foarte satios. Noi am preparat-o cu putin ulei de masline si branza pentru a o face mai cremoasa si mai gustoasa, iar deasupra am servit rosii cherry trase la tigaie si putin chives tocat. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Faina de malai este o faina fara gluten, cu un continut ridicat de fibre si care te poate ajuta sa ai o digestie corecta. 

Uleiul de masline folosit are o aciditate redusa, de mai putin de 0.2%, fiind bland cu stomacul si benefic pentru nivelul colesterolului.

Foloseste unt vegan pentru a transforma aceasta polenta intr-una vegana. 

Ingredientele de care ai nevoie pentru 2 portii de polenta: 

-          120 grame faina de malai bio

-          1 lingura ulei de masline cu aciditate scazuta

-          doua crengute de rosii cherry

-          cateva fire de chives (cepsoara)

-          sare de Himalaya, dupa gust

-          piper, dupa gust

Modalitate de preparare: 

Prepara polenta potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Pentru doua portii, am folosit 120 grame de faina de malai si 750 ml de apa. Apa se fierbe intr-o oala mare, iar cand da in clocot, se adauga in ploaie faina de malai si putina sare si piper, dupa gust. Polenta se va gati apoi pe foc mic pentru aproximativ 30 de minute. La final, in polenta se poate adauga orice produs lactat sau branzeturi vegane pentru un plus de gust si o textura mai cremoasa.

Separat, intr-o tigaie fara niciun strop de ulei, am calit usor rosiile cherry intregi, pana cand au inceput sa se coaca putin si sa devina mult mai suculente. Rosiile le-am servit pe o portie de polenta, deasupra careia am mai adaugat o lingura de ulei si putin chives tocat pentru aroma. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara acasa polenta, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sare Roz De Himalaya Fina Neiodata 500g SOLARIS
6,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook