Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Produse naturale care te ajută să te protejezi de razele nocive ale soarelui

Produse naturale care te ajută să te protejezi de razele nocive ale soarelui

Stim cu totii pericolele expunerii îndelungate în razele soarelui și despre băile de soare făcute treptat, cea mai bună abordare vizavi de un bronz sănătos. Însă nu este atât de cunoscută protecția naturală vizavi de soare: surse delicioase de vitaminele B, c și E, betacaroten și acid tanic.

Cu anumiți nutrienți cheie inserați în alimentația ta zilnică, vei putea să-ți ajuți pielea în protecția naturală în fața razelor UV sau o vei putea ajuta să-și revină după prea multă expunere și deshidratare.

 Citricele (lămâi, limete, portocale și grepfruit) sunt fructe cu multă vitamină C care, împreună cu vitamina E, pot reduce riscul de arsuri provocate de soare. Pe lângă vitamina C, aceste fructe conțin limonene, compuși care se pare că neutralizează anumite substanțe chimice cancerigene.

 Morcovii sunt binecunoscuți pentru efectul lor benefic asupra vedereii, dar știai că te pot ajuta și să îți protejezi pielea? Sunt cea mai bună sursă alimentară de betacaroten – esențial în a proteja pielea de radicalii liberi cauzați de expunerea la soare.

 Căpșunile sunt o combinație excelentă de antioxidanți și vitamina C, ajutând atât la protecția pielii, dar și la vindecarea arsurilor deja cauzate de soare. În plus, taninul conținut de aceste fructe poate diminua usturimea pielii. Pasează-le cu ajutorul unei furculițe și aplică-le pe pielea arsă pentru a diminua durerea.

 Ceaiul verde este o și el o sursă naturală recomandată pentru proprietățile curative și antioxidante. Conține acid tanic – eficient în a calma durerile cauzate de arsuri. Un studiu efectuat la Universitatea din Wisconsin a demonstrat impactul antioxidanților din ceaiul verde în estomparea îmbătrânirii premature a pielii, cauzată de expunerea la razele UV.

 Rodiile au fost folosite încă din antichitate, în Egipt, pentru proprietățile lor curative. Cu semințele pline de antioxidanți și o sursă veritabilă de acid elagic, aceste fructe te pot ajuta să-ți protejezi pielea de efectul nociv al razelor UVA și UVB. Potrivit unui studiu, rodiile pot crește nivelul de protecție al unui produs cu până la 20%.

Iar dacă vrei să te bazezi și mai mult pe natură în protecția solară, poți încerca uleiurile care pot fi folosite cu scop cosmetic.

La fel ca și morcovul, uleiul de morcov are și el proprietăți benefice asupra pielii datorită nivelului ridicat de carotenoizi pe care îl conține. Aceștia protejează celulele de radicalii liberi, reducând efectele negative ale acestora.

Uleiul de cocos este și el un adjuvant al pielii în fața soarelui puternic. Acesta poate bloca aproximativ 20% din razele soarelui, dar nu îți poate garanta singur protecție 100% în fața razelor UV. Uleiul de cocos, aplicat pe piele, o va și hidrata, te va ajuta să repari pielea arsă de soare, iar în uz intern te va ajuta să ții inflamațiile sub control, ajutând și la o producție sănătoasă de vitamina D.

Alte uleiuri care sunt aliații tăi în plin soare sunt uleiul de sâmburi de zmeură, care blochează razele UVB, uleiul de germeni de grâu care are un factor de protecție solară de 20 și uleiul de susan care poate bloca până la 30% din lumina soarelui, permițându-ți să stai mai mult expus fără să îți arzi pielea. 

Surse: Superlife, SunWarriorMother Earth News


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ulei de Cocos 200ml SOLARIS
27,00 lei
Ulei de Cocos Organic Virgin 720 ml TRIO VERDE
62,00 lei
Ulei din Seminte de Susan 200ml SOLARIS
18,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook