Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Propolisul și de ce este el una dintre cele mai puternice arme ale naturii

Propolisul și de ce este el una dintre cele mai puternice arme ale naturii

Sigur ai auzit de propolis și sigur ți s-a recomandat în remediile naturiste de care ai auzit, dar vrem să-ți prezentăm mai multe despre acest alt compus pe care-l datorăm albinelor. 

Cuvântul ”propolis” se trage din limba greacă, explicând în traducere ”partea dinaintea cetății”, o primă barieră de protecție a naturii în lupta cu infecțiile și bolile. Folosit inițial de greci în tratarea abceselor și a infecțiilor, aceștia au concluzionat că acest amestec cu peste 300 de compuși activi poate trata și ține deoparte nu mai puțin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și 30 de tipuri de virusuri.

FOTO: WIKIPEDIA

În stup, propolisul are mai mult un rol arhitectural, fiind o barieră protectoare a acestuia în fața invadatorilor din afară: șoareci, șerpi sau șopârle. La fel ca în stup, propolisul este cunoscut pentru rolul său de apărare, însă nu doar pentru albine.

Pe scurt, acest compus format din rășini vegetale, ceară și secreții ale glandelor salivare ale albinelor conține numeroși polifenoli, antioxidanți care luptă împotriva bolilor și altor afecțiuni ale organismului. 

Mai exact, flavonozii conținuți de propolis sunt de obicei găsiți în alimente cu aceleași proprietăți antioxidante precum:

 fructe

 ceai verde

 legume

 vin roșu

Folosit ca un adjuvant natural cu rol antibacterial, antiviral și antiinflamator, propolisul, la fel ca alte produse apicole, este administrat în a combate bacterii și virusuri, fără a fi însă demonstrată științific puterea lor asupra unor astfel de probleme. Totuși este discutată în lectura de specialitate puterea unui flanovoid, pinocembrină, care are rol antifungic, care ajută la tratarea arsurilor grave prin grăbirea regenerării celulare. 

Prezentând un beneficiu pentru sănătate și fără să fie un risc pentru sănătate, administrarea de propolis trebuie totuși asociată cu celelalte produse apicole. Alergiile la miere sau albine pot să apară și în cazul propolisului, în special dacă acesta este consumat pe o perioadă lungă de timp. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Propolis Tinctura 20ml DACIA PLANT
16,00 lei
Echinacea cu propolis si vitamina C F170 63 cpr FARES
24,50 lei
Propolis Tinctura 30ml Parapharm
12,00 lei
Propolis Glicolic 30ml Parapharm
12,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook