Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Proprietatile uleiurilor esentiale pe care ar trebui sa le ai in casa

Proprietatile uleiurilor esentiale pe care ar trebui sa le ai in casa

Aromoterapia este o terapie complementara tratamentelor traditionale, bazata pe utilizarea uleiurilor esentiale extrase din florile, scoarta, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor in scopul imbunatatirii starii psihice si fizice. Cu siguranta ai auzit de cele mai raspandite uleiuri pentru aromoterapie, precum ylang ylang, lavanda sau patchouli, dar cat de multe stii despre actiunea lor cosmetica sau terapeutica? 

De la anxietate, depresie, insomnii si pana la tensiuni musculare sau dureri menstruale, uleiurile esentiale sunt larg folosite pentru proprietatile lor sedative, antispamodice, antiseptice, stimulative sau energizante. Ai mai jos lista celor mai cunoscute uleiuri esentiale si utilizarile lor in aromoterapie si nu numai. 

Uleiul esential de roinita (Melisa) are un miros citric, confundat de cele mai multe ori cu Citronela sau lemongrass. Terapeutic, acest ulei are efect antiinflamator, atat pentru uz intern, cat si uz extern, poate imbunatati hipotensiunea, este antispasmodic, calmand probleme de digestie si are usoare efecte sedative, putand relaxa starile nervoase sau alunga depresia.

Uleiul esențial de eucalipt este printre cele mai cunoscute antiinflamatoare aromoterapeutice, fiind des intalnit in produse expectorante, dedicate tratamentului pentru tuse, astm sau bronsite. Din cele peste 600 de specii de eucalipt existente, circa 20 dintre acestea sunt folosite pentru a fi extras acest ulei. Pe langa efectul antiinflamator, uleiul de eucalipt este recomandat in tratarea simptomelor de raceala si gripa, drept vasodilalator si stimulent pentru circulatia sanguina, util in masarea zonelor tensionate si incordate si calmant pentru dureri si nevralgii.

Uleiul esential de ylang ylang este extras din florile proaspete ale copacului cu acelasi nume, avand o aroma distincta, dulce si exotica. Este un excelent calmant pentru starile nervoase si depresie, trateaza eczema seboreica, are efect antiseptic si este folosit pentru tratarea ranilor si arsurilor si este un afrodisiac natural, stimuland si imbunatatind viata sexuala. 

Uleiul esential de lavanda este posibil cel mai cunoscut ulei esential aromoterapeutic, fiind considerat un panceu universal. Este foarte des intalnit in produsele cosmetice deoarece are proprietati sedative si antiinflamatorii, calmand muschii incordati si eliminand stresul. Cu peste 150 de constituenti activi, uleiul de lavanda are si proprietati analgezice, fiind eficient in combaterea durerilor de cap si proprietati antiseptice, fiind recomandat pentru vindecarea arsurilor.

Uleiul esential de lamaie este un cunoscut antibacterian, des folosit pentru a impiedica raspandirea infectiilor. Are un efect inviorator si stimulator, fiind recomandat si in stari anemice sau in caz de lipsa de pofta de mancare. Are un continut ridicat de vitamine si este astfel un sustinator al sistemului imunitar, stimuland celulele albe din sange.

Uleiul esential de menta este un ulei foarte popular, cu intrebuitari precum ameliorarea problemelor de digestie, intarirea sistemului imunitar, lupta impotriva parazitilor si o imbunatatire a problemelor legate de par si scalp. In plus, uleiul de menta se regaseste des in produsele pentru raceala si gripa, este folosit cu succes in inhalatii si curata tenul afectat de acnee.

Uleiul esential de portocala are proprietati antiinflamatorii, antispasmodice, antidepresive și antiseptice. Trateaza spasmele musculare si cele care cauzeaza tuse, astm, convulsii sau crampe musculare. Cu un efect sedativ natural, calmeaza stari anxioase, accese de manie si stari depresive. Are si un efect afrodisiac, ajutand libido-ul si viata sexuala.

Antidepresive, relaxante, un boost natural de memorie si energie, o solutie pentru migrene si somn agitat, tu la care uleiuri esentiale ai apela?


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ulei Esential Pur de Santal Amyris 10ml MAYAM
16,00 lei
Ulei Esential Pur de Grapefruit 10ml MAYAM
13,50 lei
Ulei Esential de Ylang Ylang 10ml SOLARIS
12,00 lei
Ulei Esential de Tea Tree 10ml SOLARIS
8,50 lei
Ulei Esential de Tamaie 10ml SOLARIS
14,00 lei
Ulei Esential de Scortisoara 10ml SOLARIS
10,00 lei
Ulei Esential de Roinita 10ml SOLARIS
12,00 lei
Ulei Esential de Patchouli 10ml SOLARIS
15,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook