Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Silimarina, aliatul tau natural impotriva bolilor hepatice

Silimarina, aliatul tau natural impotriva bolilor hepatice

Silimarina este un supliment natural care asigura buna functionare a ficatului si a vezicii biliare, avand si un rol hepatoprotector in fata actiunilor nocive ale alcoolului, alimentelor grase sau medicamentelor.

Cel mai important constituent al extractului de amurariu, silimarina este formata din cel putin trei flavonoliganzi, incluzand aici silibina, silidianina si silicristina, esentiali in sustinerea functiei naturale a ficatului si, in mod indirect, sustinerea unei digestii corecte. Studii de specialitate au aratat efectul silimarinei si in regenerarea tesutului hepatic, luptand impotriva radicalilor liberi pentru protejarea peretilor celulari si accelerand atfel recuperarea ficatului bolnav de diferite afectiuni hepatice.

Boli de ficat provocate de abuzul de alcool

Silimarina este deseori recomandata ca un tratament pentru hepatitele si cirozele cauzate de abuzul de alcool. Administrarea acesteia ajuta la imbunatatirea functiilor ficatului si o rata crescuta de supravietuire a pacientilor diagnosticati cu ciroza sau hepatita cronica.

Hepatitele virale

Silimarina este administrata si in tratamentele pentru hepatita virala, in special hepatita C. Exista studii care atesta efectul acesteia asupra unei bune functionari a ficatului in cazuri in care pacientii nu au resimtit imbunatatiri nici in cazul administrarii de interferon.

Otravire

Silimarina a fost folosita, in mod traditional, si ca un antidot de urgenta in caz de otravire cu ciuperci toxice. Administrata la zece minute dupa ingerare, silimarina poate combate toate efectele toxice ale acestora, iar administrata in termen de 24 de ore poate reduce simtitor riscul de contaminare a ficatului.

6 motive pentru care ai nevoie de o cura cu silimarina

 Vrei sa iti ajuti, protejezi si detoxifici natural ficatul

 Cauti sa ajuti renegerarea celulelor hepatice si reducerea grasimilor procesate de ficat

 Esti lipsit de energie si ai constant stari de oboseala acuta

 Vrei sa iti protejezi ficatul de efectele nocive ale unui trai pe fuga

 Vrei sa scapi de mirosul neplacut al gurii si de gustul amar pe care il resimti

 Vrei sa stimulezi functionarea vezicii biliare

Contraindicatii

Silimarina este, in general, vazuta ca un supliment sigur, fara prea multe efecte secundare. Administrarea ei trebuie facuta cu grija si, cel mai probabil, sub supravegherea doctorului.

Totusi, ea poate fi contraindicata in combinatii cu alte remedii sau plante naturiste. Printre efectele secundare cunoscute se numara dureri de stomac, diaree, ameteli sau stari de voma. Este interzisa femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.

Ai la finalul articolului atasate toate remediile naturale pe baza de silimarina de pe rafturile noastre.


Share on Facebook Pin on Pinterest

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook