Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Soarele in exces: Bun sau daunator pentru parul tau?

Soarele in exces: Bun sau daunator pentru parul tau?

Vara inseamna vacanta prelungita, vant, apa sarata si soare. Si o deosebita atentie pentru protectia solara, in special cremele de piele, eclipsand total protectia parului. Si te trezesti in mijlocul verii cu un par uscat, poros, fara stralucire si tare incapatanat la aranjare.

Sa nu ne intelegem gresit – vitamina D este benefica parului tau, insa o expunere indelungata in razele soarelui fara nicio protectie ii poate fi daunatoare. Revenind la ajutorul pe care il ofera vitamina D parului tau, un studiu de specialitate anunta ca o deficienta a acestei vitamine este in fapt un simptom al caderii accelerate a parului.

Corpul tau produce vitamina D atunci cand se scalda in razele soarelui, insa Academia Americana de Dermatologie insista mult pe faptul ca aceasta vitamina nu trebuie obtinuta doar prin expunerea neprotejata la razele UV. In loc de a iti expune parul si pielea la soare, poti administra niste suplimente de vitamina D sau poti suplimenta alimentatia ta zilnica cu alimente bogate in aceasta vitamina.

Este o alegere cu dus si intors: vitamina D sustine cresterea parului, insa soarele in exces ii poate dauna acestuia.  Pe timpul verii, parul isi pierde din culoarea vibranta, se usuca si are o textura mult mai dura. Acest lucru este cauzat de lumina soarelui care poate degrada pigmentul si proteinele din firul de par, lasandu-l fara stralucire, uscat si degradat.

Cum sa iti protejezi parul de razele puternice ale soarelui

Pielea este usor de aparat in fata soarelui nemilos, insa parul are nevoie de o protectie deosebita. Iti lasam mai jos cateva sfaturi practice ca sa te asiguri ca ai un par sanatos si stralucitor si pe parcusul anotimpului insorit:

 Acopera-ti parul si scalpul cu o sapca sau o palarie de soare

 Incearca sa te strecori cat mai mult timp pe la umbra

 Evita plimbarile prin soare in intervalul 10-17, cand razele soarelui sunt cele mai puternice

 Foloseste produse pentru par cu filtre UV

 Hraneste-ti intregul corp si parul cu laptisor de matca

 Hidrateaza-ti podoaba capilara cu masti regenerante si sampon fortifiant

Hidrateaza-l, hraneste-l, protejeaza-l si evita sa-l mai supui la uscatorul de par, placa de intins parul sau ondulator. Sunt cateva sfaturi practice, nimic iesit din comun, pentru ca parul tau sa se poata bucura si el de soare fara sa aiba de suferit de pe urma lui. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Floral sampon Fortifiant Cu Propolis 250ml COMPLEX APICOL
17,00 lei
Apidermin Masca Regeneranta Pentru Par 200ml COMPLEX APICOL VECESLAV HARNAJ
19,50 lei
Masca Pentru Intretinerea Parului 250ml VIVANATURA
24,00 lei
Laptisor de matca pur Bio 100 g API VITALIS
104,85 lei
Laptisor de matca PUR 100 g APILAND
112,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook