Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Spirulina explicată: Ce trebuie să știi despre acest superaliment

Spirulina explicată: Ce trebuie să știi despre acest superaliment

Spirulina este o algă de apă dulce ce există pe Pământ de pestre trei miliarde de ani. De o culoare verde-albăstruie, spirulina este responsabilă cu producerea de oxigen în atmosferă, lucru care i-a atras calitatea de superaliment.

Este bogată în minerale (fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, sulf și mangan), vitamine (zece feluri, printre care C și B12) și 18 aminoacizi, fiind un excelent regenerator natural. În plus, conține antioxidanți precum acid gamma-linolenic, betacaroten și 60-70% proteine de foarte bună calitate.

Originară din lacurile calde din Africa și America de sud, spirulina era inițial consumată de aborgeni, căpătând popularitate pentru siguranța de a fi consumată și efectele benefice asupra organismului. Ușor de digerat, această algă protejează sistemul imunitar, ajută la absorbția mineralelor în organism și la reducerea colesterolului.

5 motive pentru care spirulina n-ar trebui să lipsească din casa ta

Este extrem de bogată în nutrienți, o singură lingură conținând 4 grame de proteine, 11% din necesarul zilnic de vitamina B1, 15% din vitamina B2, 4% din vitamina B3, 21% din cel de cupru și 11% din cel de fier.

Stresul oxidativ dăunează celulelor noastre, însă spirulina conține antioxidanți care pot combate acest lucru și care pot lupta împotriva radicalilor liberi.

Are efecte benefice asupra numeroaselor riscuri de boli de inimă, scăzând colesterolul rău, trigliceridele și ridicând nivelul colesterolului bun.

Are și proprietăți anticancer, testele pe animale arătând că poate reduce nu doar formarea celulelor canceroase, dar ajută și la diminuarea tumorilor.

Suplimentul de spirulină ajută și la conținutul de hemoglobină din celulele roșii și este astfel recomandată pentru anemici.

De altfel, știm cu toții cât de necesari ne sunt acizii grași Omega, aflați în cantități mari în carnea de pește. Ei bine, sursa de hrană a peștilor este însuși acest superaliment – spirulina. La ce ajută acizii Omega?

În lupta împotriva bolilor de inimă

La reducerea artritei și osteoporozei

În tratarea diabetului

În tratarea depresiei

La ținerea sub control a colesterolului

În cartea Eat to Live, spirulina este inclusă printre alimentele bogate în nutrienți esențiale unei vieți sănătoase, unui corp cu o greutate normală și prevenției unor boli cronice degenerative. Asta pentru că nutrienții care îi conține o recomandă pentru o viață lungă și sănătoasă și multă energie. 


Share on Facebook Pin on Pinterest
Spirulina Pulbere 250g Parapharm
23,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook