Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Sportul: Aliatul sau dusmanul unei imunitati puternice?

Sportul: Aliatul sau dusmanul unei imunitati puternice?

Cand sistemul tau imunitar este la pamant, sportul ar putea fi ultimul ta grija, insa s-ar putea sa iti schimbi parerea dupa ce ai sa afli la ce iti poate fi de folos miscarea zilnica. Mai multe studii de specialitate vorbesc despre reducerea drastica a racelilor contractate peste an in cazul celor care fac exercitii moderate ca intensitate si durata de cateva ori pe saptamana.

Acestea sunt utile nu doar unui corp in forma si mult mai sanatos, ci influenteaza direct sistemul imunitar, ajutandu-te sa te lupti cu infectii puternice, dar si racelile comune. Legatura aceasta dintre sport si imunitate continua sa fie studiata de doctori, nutritionisti si specialisti fitness, insa exista cateva adevaruri simple si certe despre conexiunea dintre sanatate si exercitiile fizice. 

Corpul tau beneficiaza in mai multe randuri de sportul regulat: inima ta devine mai puternica si pompeaza mai mult sange prin corpul tau atunci cand este supusa la miscare fizica. Plamanii reusesc si ei sa distribuie oxigenul prin corp, muschii devin mai puternici, iar sistemul tau imunitar are si el de castigat dupa miscarea fizica. 

 In primul rand, exercitiile fizice sunt o maniera naturala de a iti detoxifica organismul, eliminand cu usurinta bacteriile din plamani si din caile respiratorii. Prin miscare, celulele albe, leucocitele, devin mult mai alerte si iti apara organismul la prima amenintare. Astfel, sansele tale de a raci sau de a prinde vreo alta afectiune virala sunt si ele diminuate. 

 De altfel, miscarea cauzeaza cresterea temperaturii in tot corpul, lucru care iarasi poate preveni distribuirea bacteriilor in organism. Corpul poate sa lupte mai bine cu infectiile in acest caz, similar cu modul in care febra este un rezultat al luptei anticorpilor tai cu boala. 

 Miscarea te poate ajuta si sa scapi de stres, una dintre cele mai comune cauze pentru un organism slabit si sensibil in fata amenintarilor externe. 

Insa nici prea mult sport nu este benefic imunitatii tale. Daca deja practici sport de cateva ori pe saptamana, calea ta spre o imunitate mai puternica nu sunt antrenamentele si mai lungi sau mai intense. Din contra, chiar si o exagerare a exercitiilor fizice iti poate cauza rau. Un studiu publicat in 2009 in Journal of Strenght and Conditioning Research a aratat o scadere brusca a imunoglobulinei in cazul a 24 de jucatori profesionisti de fotbal dupa efortul depus in timpul unui meci comparativ cu cifrele de dinaintea activitatii fizice. 

Cat este insa recomandat pentru a-ti sustine corpul si imunitatea in cotele optime? Un program moderat care sa consiste in cateva ture cu bicicleta de 2-3 ori pe saptamana, cate o plimbare de 20-30 de minute zilnic sau cate o ora de sala o data la doua zile. Introdu in rutina ta mai mult sport, mai multe plimbari pentru ca, pe parcurs, sa iti poti intari sistemul imunitar si sa iti injumatatesti zilele de concediu medical.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Echinacea cu propolis si vitamina C F170 63 cpr FARES
24,50 lei
Vitamina C naturala F164 60 cpr FARES
27,50 lei
Laptisor de matca PUR 10 g APILAND
16,50 lei
Laptisor de matca PUR 25 g APILAND
30,50 lei
Imunitate cu miere si propolis F149 100 ml sirop FARES
20,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook