Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Stiai cati aditivii alimentari folosesti in bucatarie zi de zi?

Stiai cati aditivii alimentari folosesti in bucatarie zi de zi?

Cele mai multe condimente de pe piata, pe care le alegi ca sa imbunatateasca si imbogateasca gustul preparatelor tale, sunt capcane pentru sanatatea lor. Adesea imbogatite cu aditivi pentru gust si aroma, acestea sunt printre alimentele pe care le consumam in mod obisnuit si care dauneaza in primul rand dietei si, pe termen lung, sanatatii noastre. 

Cel mai intalnit compus al produselor de tip adaos universal pentru mancari este glutamatul monosodic, cancerigen, care produce dependenta, duce la obezitate si are numeroase alte simptome neplacute. Cele mai intalnite efecte ale glutamatului de sodiu sunt durerile de cap, contractii musculare, stari acute de oboseala si agravarea a crizelor de astm.

Scapa de potentiatorii de arome si echipeaza-ti bucataria cu condimente 100% naturale si neprocesate. Ai mai jos lista noastra de condimente care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie si alte cateva sugestii care sa imbogateasca orice preparat pe care il ai in minte. 

Sarea. Alege sare de mare, o versiune mai sanatoasa cu ioni - care ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si la imbunatatirea reactiilor chimice din organism. O alta sare recomandata pentru beneficiile ei este sarea de Himalaya, cea mai curata sare, provenind de la altitudini mari, din Muntii Himalaya. Sarea pe baza de clorura de potasiu este si ea recomandata pentru persoanele cu hipertensiune, ajutand la reglarea tensiunii arteriale.


Amestecurile de legume. Alege produsele care contin doar legume deshidratate si sare, amestecuri de mirodenii dulci sau picante, care vor da savoare preparatelor tale fara sa contina aditivi daunatori organismului. 

Indulcitori. Renunta la zaharul alb, vinovat de numeroase boli precum cele de inima, diabet sau cancer, si alege indulcitori naturali si alte forme de zahar, procesat din ingrediente naturale. Zaharul brut din trestie, de tip dememrara, turbinado sau muscavado, este o alternativa mai sanatoasa, nefiind procesat in totalitate si pastrand parte din mineralele pe care le contine original.

Esente si arome. Inlocuieste esentele artificiale si aromele pentru prajituri cu extracte pure din ingrediente naturale. Alege produse extrase doar din materia prima folosita si evita-le pe cele cu adaos de zahar.

Sosuri. Renunta la sosurile din comert, cu aditivi de gust si zahar, si prepara-ti acasa propriile baze de sosuri. Alege rosiile pentru un ketchup facut acasa, boabe de mustar pentru un sos usor picant si tahina pentru hummus sau vinegrete. 

Tu pentru ce alimente din bucataria ta mai cauti alternative sanatoase?


Share on Facebook Pin on Pinterest
Sare Roz De Himalaya Fina Neiodata 500g SOLARIS
6,00 lei
Sare Roz De Himalaya Grunjoasa Neiodata 500g SOLARIS
6,00 lei
Zahar Brut din Trestie de Zahar 500 g SANOVITA
6,50 lei
Pasta de Susan Tahini 250g SOLARIS
18,50 lei
Belsug De Mirodenii Granulat Dulce 250g SOLARIS
15,00 lei
Belsug De Mirodenii Picant 100g SOLARIS
6,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook