Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Supa cu lapte de cocos, morcov si ghimbir

Supa cu lapte de cocos, morcov si ghimbir

Aceasta supa cu lapte de cocos, morcov si ghimbir este usor de pregatit, satioasa si satisfice rapid pofta de o mancare calda si totusi sanatoasa. Este o supa cremoasa fara gluten, fara lactoza si este ideala pentru cei care urmeaza o dieta paleo. Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales laptele de cocos ca baza pentru aceasta supa crema pentru o versiune fara lactoza, care sa fie blanda cu stomacul tau si care sa nu iti afecteze digestia.

Uleiul de masline folosit are o aciditate redusa, de mai putin de 0,2%, fiind si el bland cu stomacul tau si benefic pentru nivelul colesterolului.

Pregateste-ti rapid supa de legume din cuburile eco pentru supa de legume, o varianta fara drojde si vegane.

Adauga putin turmeric la supa de cocos pentru a te bucura de si de efectele substantei activa, curcumin, recomandat pentru afectiuni de la alergii la cancer, declin cognitiv, slabirea vederii sau alte tulburari asociate cu inaintarea in varsta. Adauga intotdeauna piper atunci cand folosesti turmeric intr-o reteta pentru a-i potenta efectele acestuia.

Ingredientele de care ai nevoie pentru supa cu cocos, aproximativ 4-6 portii:

-          o conserva de lapte de cocos, aproximativ 400 ml

-          o ceapa mica galbena sau rosie, tocata marunt

-          o lingura de ulei de masline cu aciditate redusa

-          7-9 morcovi, curatati de coaja si taiati rondele

-          2 lingurite de ghimbir pudra

-          2 catei de usturoi, tocati marunt

-          500 ml supa de legume facuta cu un cub concentrat de legume

-          1 lingurita de pudra de turmeric

-          1 lingurita de sare

-          ½ lingurita piper negru macinat

 

Modalitate de preparare:

Ceapa maruntita si uleiul de masline se incing intr-o tigaie adanca, pe foc, pentru 5-6 minute sau pana cand ceapa incepe sa se inmoaie si devine translucida. Se adauga deasupra pudra de ghimbir si usturoiul tocat si se mai gatesc pentru inca 2 minute.

Apoi se adauga in aceeasi tigaie si se amesteca morcovii feliati, supa facuta din 500 ml de apa si un cub concentrat de legume si toate condimentele. Se reduce apoi focul la minim, se acopera vasul si se lasa sa fiarba incet pentru 25-30 de minute. Ocazional, se mai amesteca in vas pentru ca nimic sa nu se prinda de fundul vasului.

Dupa jumatatea de ora de gatire, tot continutul vasului vine turnat intr-un blender unde va fi mixat intr-o supa cremoasa si colorata. La ultimul pas, supa se toarna inapoi in vasul in care a fost preparata si deasupra se adauga laptele de cocos. Se amesteca bine, se mai ajusteaza condimentele dupa plac si se serveste calda, ornata cu putin lapte de cocos si seminte de susan negru.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara acasa o astfel de supa, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Ghimbir Pudra 100g SOLARIS
6,00 lei
Piper Cayenne Bio 40g LONGEVITA
11,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook