Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Tarta rustica cu capsuni, indulcita cu zahar de cocos

Tarta rustica cu capsuni, indulcita cu zahar de cocos

Suntem in plin sezon de capsuni si alte fructe de vara si nu am putut rata ocazia unei tarte cu fructe, usor de preparat cu doar cateva ingrediente pe care deja probabil le ai la indemana. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.

Am ales o faina alba de patiserie, curata, doar din grau macinata, ideala pentru preparate de patiserie, cozonaci si alte deserturi. 

Pregateste aluatul cu putin timp inainte si lasa-l sa se odihneasca pentru cel putin 30 de minute la frigider - astfel glutenul din faina are timp sa se relaxeze si sa se formeze un aluat fraged.

Foloseste zaharul de cocos ca o alternativa mai buna decat zaharul tos in prajituri. In plus, acest zahar ajuta sa dea o nota de caramel deserturilor tale.

Ingredientele de care ai nevoie pentru o tarta, aproximativ 8 portii: 

Pentru aluat:

-          250 grame faina alba de patiserie

-          140 grame de unt rece, taiat cuburi

-          o lingura gris

-          doua linguri zahar din flori de cocos

-          doua oua

Pentru umplutura tartei: 

-          500 grame capsuni, spalate, curatate de codite si taiate in sferturi

-          o lingura amidon alimentar din porumb

-          doua inguri de zahar din flori de cocos

Modalitate de preparare:

Aluatul se pregateste primul: intr-un castron, se adauga untul, faina, zaharul si un varf de sare si se framanta bine cu mana sau cu un robot de bucatarie pana cand aluatul va semana la textura cu un nisip umed si grunjos. In amestec se adauga apoi unul dintre oua, batut bine cu o furculita in prealabil. Aluatul se framanta bine pana se incheaga, se formeaza intr-o bila si se lasa la racit, in folie alimentara, pentru jumatate de ora. 

Dupa aceasta bucata de timp, aluatul vine scos de la frigider si se intinde pe o suprafata pudrata cu putina faina. Se intinde o foaie de un diametru de 30-35 cm care apoi se transfera direct pe o tava, pregatita cu o hartie de copt. 

Umplutura tartei consta in capsunile amestecate cu amidon si zahar si vine rasturnata in mijlocul foii de aluat, nu inainte de a presara grisul. Poti pisa putin capsunile cu o furculita pentru un amestec mai omogen. 

Cu umplutura turnata doar in mijloc, tarta se impacheteaza apoi, ridicand marginile de aluat ramase peste fructe. Ideea din spatele acestor margini este sa sustina umplutura sa nu cada din tarta. Bate apoi celalalt ou si unge marginile tartei ramase descoperite. 

Tarta se da la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute sau pana cand este rumena, crocanta si aurie pe margini. Las-o la racit 10-15 minute si presara cateva fructe proaspete pe deasupra inainte de a o taia.

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa aceasta tarta rustica, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Amidon alimentar din porumb 250 g SanoVita
4,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

Urmareste-ne pe Facebook