Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Tot ce trebuie sa stii despre mierea de Manuka, cel mai dulce superaliment

Tot ce trebuie sa stii despre mierea de Manuka, cel mai dulce superaliment

De mii de ani, mierea este folosita pentru proprietatile sale vindecatoare, iar dintre toate tipurile de miere s-a facut si mai cunoscuta mierea de Manuka, adusa tocmai din tinuturile indepartate ale Noii Zeelande. Stim ca acest sortiment de miere este un superaliment inca inconjurat de mister si vrem sa iti povestim mai multe despre cum este recoltata mierea de Manuka, cum a primit certificarea medicala si mai ales la ce iti poate fi de folos.

Ce este mierea de Manuka si ce o face atat de pretioasa printre toate tipurile de miere

Mierea de Manuka este culeasa din florile parfumate ale arborelui de Manuka, arbore care creste aproape exclusiv in regiunea East Cape din Noua Zeelanda. Micutele flori ale arborelui de Manuka infloresc doar o singura data pe an si tin intre doua si sase saptamani, lucru care ii da unicitatea si exclusivitatea acestui tip de miere.

Spre deosebire de toate celelalte tipuri de miere cruda, aceasta se bucura de proprietati speciale cu o puternica potenta terapeutica, sub numele de MGO, factorul unic al mierii de Manuka. Acest MGO are rolul de a indica puterea antibacteriana a acestui produs apicol, proprietatile antibacteriene ale mierii fiind proportionale cu nivelul acestui indice MGO.

Aceast component MGO se gaseste in mai multe tipuri de miere, insa cea mai mare concentratie o are nectarul florilor de Manuka. Mai mult, MGO este o marca inregistata, eticheta care o poate purta doar mierea testata in laboratoarele certificate din Noua Zeelanda.

Tipurile de MGO:

Mierea cu MGO 100+ este recomandata drept un sprijin pentru sistemul imunitar in cazul unor afectiuni usoare si de scurta durata precum raceli, dureri in gat sau tuse.

Mierea cu MGO 250+ este recomandata pentru a trata infectii mai puternice, infectii cu microorganisme bacteriene si fungice. Se indica un tratament cu 3-4 lingurite de miere administrate pe zi, urmat de un tratament de mentinere cu 1 lingurita pe zi.

Mierea cu MGO 400+ este recomandata in cazul afectiunilor acute sau cronice si a unui organism cu o rezistenta sporita la tratamente.

Mierea cu MGO 550+ are nivel maxim de activitate si este indicata in cazul celor mai rezistente infectii. Aceasta actioneaza in cazul unor afectiuni severe pentru care antibioticele ar fi solutia mai scumpa si cu numeroase efecte secundare.

Pe langa aceasta putere antibacteriana, mierea de Manuka ii datoreaza renumele de adjuvant antibacterian, antimicrobian, antiviral si antioxidant peroxidului de hidrogen pe care il contine. Acest compus se regaseste in nectarul arbustiului in cantitati mari, facand din mierea de Manuka o sursa excelenta de nutrienti si enzime, recomandata pentru uz intern si uz extern deopotriva.

Beneficiile consumului mierii de Manuka pentru sanatate

Este un excelent supliment alimentar, bogat in calciu, fier, potasiu sau magneziu 

Combate infectii bacteriale din stomac si acidul gastric, ajutand la tratarea gastritei si a altor afectiuni digestive

Este un bun antiinflamator, prevenind si tratand afectiuni ale colonului

Sustine sistemul imunitar gratie continutului mare de vitamine si minerale

Te poate proteja de racelile comune, dar te ajuta si sa tratezi tusea si alte simptome ale acestora

Ajuta in tratarea cancerului, avand proprietati antioxidante si antimutagenice

Sustine sanatatea dentitiei, intareste gingiile si reduce placa dentara

Este un tonic excelent, fiind folosita si pentru ingrijirea tenului

Trateaza acneea rozacee si previne aparitia acesteia

Trateaza alte numeroase afectiuni ale pielii precum eczema sau piele descuamata

Vindeca rani, taieturi si arsuri multumita proprietatilor sale antimicrobiene

Te ajuta sa scapi de matreata si alte probleme de scalp 

Profilul nutritional al mierii de Manuka

Acest tip de miere beneficiaza de toate proprietatile nutritionale ale mierii crude, fiind insa de patru ori mai prezente decat in cazul altor astfel de produse apicole. Este astfel o sursa bogata de:

Aminoacizi

Complexul de vitamin B

Calciu

Cupru

Fier

Magneziu

Mangan

Fosfor

Potasiu

Sodiu

Zinc

Cum sa iti administrezi dozele de miere de Manuka

Adauga o lingura de miere de Manuka la micul dejun, in portia de iaurt sau indulceste-ti bautura favorita cu ea. Sau, daca poti consuma linistit ceva dulce, poti sa o consumi simpla. Ii poti spori efectul pentru imunitate adaugand si o lingurita de scortisoara in portia ta zilnica de miere de Manuka.

Pentru uz intern: 2-3 linguri pe zi, administrare dimineata si seara inainte de masa

Pentru uz extern: aplica direct pe piele si protejeaza zona cu o compresa

Pentru uz cosmetic: adauga mierea in masti nutritive pentru fata si par 

Plimba-te printre rafturile noastre si gaseste cea mai potrivita varianta de miere de Manuka pentru tine si nevoile tale zilnice. 

Surse: Draxe, Apiland, Medical News TodayTelegraph


Share on Facebook Pin on Pinterest
Miere Manuka MGO 100+ 500 g MANUKA HEALTH
186,00 lei
Miere Manuka MGO 550+ 250 g MANUKA HEALTH
307,50 lei
Miere Manuka MGO 250+ 250 g MANUKA HEALTH
139,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook