Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Turmeric latte - Laptele auriu (VIDEO)

Turmeric latte - Laptele auriu (VIDEO)

Noua, la Farmacia cu Plante, ne place la nebunie sa mancam sanatos, fara sa facem compromisuri la gusturi, culori sau diferite grupe alimentare. Si vrem sa iti aratam si tie cat de usor si de distractiv este sa-ti prepari acasa mancaruri sanatoase. Vrem sa scapam definitiv de ideea ca mancatul sanatos este plicticos, lipsit de inspiratie si greu de pus in practica. 

Am pregatit o noua reteta video pentru tine, turmeric latte sau laptele auriu, o bautura sanatoasa inspirata de beneficiile extraordinare ale acestui condiment neglijiat pentru multa vreme - turmericul. 

Am ales sa facem aceasta reteta cu lapte vegetal - lapte de cocos - facand reteta intr-o varianta si mai sanatoasa decat cu laptele obisnuit. Noi am indulcit-o cu putin sirop de agave si-am aromatizat-o cu vanilie macinata, insa poate fi personalizata cu indulcitorii tai preferati si aromele care-ti plac tie. Hai sa-ti spunem cum anume am pregatit acest latte si apoi o sa-ti explicam pe larg daca chiar merita sa schimbi cafeaua de dimineata pe o ceasca din acest lapte auriu. 

Pentru doua portii, am folosit:

500 ml lapte de cocos

2 lingurite turmeric pudra

1 lingurita ghimbir macinat

1/2 lingurita scortisoara macinata

1 lingurita ulei de cocos

2 linguri sirop de agave

 1/2 lingurita vanilie macinata

Am pus laptele de cocos intr-o craticioara la incalzit si am adaugat apoi turmericul pudra, ghimbirul si scortisoara. Acestea sunt ingredientele in rol principal intr-un turmeric latte, insa poti adauga ca si noi ulei de cocos, sirop de agave pentru putina dulceata si vanilie macinata pentru aroma. 

Latte-ul vine bine amestecat si lasat sa dea in clocot inainte de a fi gata de servit.

Sfatul nostru: amesteca bine latte-ul cu un tel ca sa obtii si un strat de spuma deasupra bauturii. Si mai presara deasupra un praf din condimentele tale preferate.

Turmericul, superalimentul din raftul tau cu condimente

Cu o aroma calda, usor picanta si usor amaruie, turmericul este unul dintre cele mai populare condimente folosite in bauturile calde - ceaiuri, iar acum si sub forma de latte. Interesul este cu atat mai mare cu cat se insista mult pe beneficiile pentru sanatate ale acestui condiment - o lista lunga ce se extinde de la acnee, la artrita, boli de inima sau sindromul Parkinson. 

Turmericul face parte din acele alimente functionale care au alte beneficii decat satietatea foamei, crescand in popularitate odata cu interesul tot mai mare pentru alimentele care au un impact pozitiv asupra organismului. 

Folosit in medicina traditionala de peste 4.000 de ani, turmericul este recomandat in tratarea artritei, imbunatatirea digestiei, intarirea sistemului imunitar, combaterea bolilor hepato-biliare sau a infectiilor respiratorii.

Cu ce te poate ajuta mai exact un latte cu turmeric consumat dis de dimineata sau seara, inainte de culcare? 

Proprietatile lui anti-inflamatorii te pot ajuta sa reduci roseata si iriatiile de pe ten, in timp ce proprietatile anti-bacteriene te ajuta sa scapi de cosuri si alte rani

Curcumina din turmeric este un compus care sustine in mod natural functiile creierului, ajutandu-te sa ramai concentrat si cu mintea limpede

Aceeasi curcumina are proprietati anti-inflamatorii care te pot ajuta sa scapi de durerile de muschi sau oase, in special cele pe care le experimentezi dupa primele zile de mers la sala

Studiile de specialitate arata ca turmericul, consumat regulat, poate intarzia declansarea diabetului de tip 2, scazand nivelul glucose din sange

Cum suna? Demn de incercat dimineata, in loc de cafea?

Toate ingredientele pentru aceasta reteta le gasesti pe FARMACIA CU PLANTE


Share on Facebook Pin on Pinterest
Turmeric Macinat 140g SOLARIS
11,00 lei
Ghimbir Pudra 100g SOLARIS
6,00 lei
Scortisoara Pudra 100g SOLARIS
6,50 lei
Vanilie Macinata Bio 10g SONNENTOR
63,50 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook