Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Vegan lava cake

Vegan lava cake

Listei noastre de retete vegane i se alatura acum reteta pentru lava cake, un desert popular cu exteriorul bine copt, iar mijlocul lichid, similar cu o lava de ciocolata. Este o reteta nu doar vegana, ci si fara gluten, decadenta, plina de ciocolata si o varianta mai sanatoasa decat o lava cake obisnuita. 

Haide sa iti explicam cu ce scop am ales ingredientele pe care le-am folosit in aceasta reteta si alte cateva specificatii pe care le consideram bune de dat mai departe.


Transforma reteta ta obisnuita de lava cake intr-una vegana, inlocuind laptele cu o bautura vegana, iar ouale cu o banana bine coapta.

Am ales fulgii de ovaz si faina de migdale pentru a face o lava cake potrivita si pentru cei care urmeaza un regim alimentar fara gluten. 

Foloseste zaharul de cocos ca o alternativa mai buna decat zaharul tos in prajituri. In plus, acest zahar ajuta sa dea o nota de caramel deserturilor tale.

Ingredientele de care ai nevoie pentru aproximativ 3-4 lava cakes mici:

-          100 grame fulgi de ovaz

-          50 grame faina de migdale

-          trei linguri de pudra raw de cacao

-          1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

-          o lingurita praf de copt

-          un praf de sare roz de Himalaya

-          160 ml lapte de orez cu migdale

-          o banana coapta

-          o lingura de otet de cidru de mere nefiltrat

-          o lingurita extract pur de vanilie

-          40 grame de ciocolata vegana

Modalitate de preparare: 

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade si se pregatesc formele de copt lava cake cu putin ulei. Poti folosi ramekin-uri sau o tava obisnuita de briose pentru coacerea acestui desert. 

Toate ingredientele uscate - fulgii de ovaz, faina de migdale, pudra de cacao, sarea, bicarbonatul si praful de copt - vin mixate intr-un blender sau un robot de bucatarie pana cand fulgii de ovaz se maruntesc bine de tot. Deasupra acestui amestec de ingrediente uscate se adauga ingredientele umede - laptele, banana, otetul din cidru si extractul de vanilie si se amesteca 30 de secunde la blender pana se incorporeaza bine/ 

Amestecul obtinut se imparte egal in ramekin-uri sau in formele alese pentru copt, iar ciocolata vegana vine impartita intre portile rezultate si pusa in mijlocul aluatului obtinut. 

Desertul se coace pentru aproximativ 20 de minute in cuptor in cazul unor ramekin-uri obisnuite sau 15 minute in cazul in care formele alese sunt mai mici. Dupa ce s-a copt, se lasa lava cake la racit pentru 10 minute si abia apoi pot fi scoase din forme pentru servire. 

Se pot servi cu pudra de cacao pudrata pe deasupra, fructe sau inghetata. 

Gasesti mai jos toate ingredientele esentiale pentru a iti prepara si tu acasa acest desert decadent, ingrediente esentiale pe care vrei oricum sa le ai mereu la indemana in bucataria ta.


Share on Facebook Pin on Pinterest
Fulgi De Ovaz 400g Solaris
5,00 lei
Sare Roz De Himalaya Fina Neiodata 500g SOLARIS
6,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook