Timpul de livrare a coletelor in perioada urmatoare poate varia intre 24 si 72 de ore. Iti multumim pentru intelegere!

Îndulcitorii naturali. Care este cel mai sănătos?

Îndulcitorii naturali. Care este cel mai sănătos?

Zahărul ne este cel mai bun prieten 5% din timp și cel mai aprig dușman în rest. Știi că nu e bun pentru tine, că acționează asupra ta mai puternic decât un drog și că-ți sabotează tot timpul dieta și stilul sănătos de viață.

Te avem de partea noastră în bătălia împotriva zahărului, nu? Și căutăm și noi alături de tine cele mai bune alternative pentru zahărul procesat, variante sănătoase, inspirate din natură și care să ne satisfacă pofta subită de dulce. Să nu fim prea indulgenți nici cu îndulcitorii ăștia, nu înainte de o documentare riguroasă – nicicare dintre aceste surse de dulce nu este substanțial mai sănătoasă sau mult mai puțin calorică.

 Mierea

Este cel mai cunoscut îndulcitor natural și cel mai popular printre noi, printre români. În forma ei pură, mierea conține numeroase enzime și aminoacizi, cu beneficii antibacteriene și antioxidante deosebite. Însă, în comparație cu celelalte surse de dulce, mierea are ușor mai multe calorii – 22 calorii la lingura de miere – fiind compusă în principal din fructoză și alte zaharuri, în special glucoză.

 Siropul de arțar

Siropul de arțar a crescut în popularitate în ultimii ani, fiind inclus în rețetele de slăbire ale unora dintre cele mai cunoscute vedete, inclusiv a cântăreței Beyonce. Acest îndulcitor are mai puține calorii – 14 calorii per lingură - și o concentrație mare de minerale, dar și un indice glicemic mic. Popularitatea acestui sirop nu se reflectă și în prețul lui ridicat, însă îl face pasibil la a fi falsificat. Caută pe rafturi siropuri care să conțină sirop de arțar pur și nu alți înducitori artificiali.

 Siropul de agave

Siropul de agave, cunoscut și sub numele de nectar de agave, nu este un îndulcitor pe-atât de natural pe cât credem noi, însă totuși extrem de dulce. Acesta este într-o oarecare măsură procesat, lucru care îl face să-și piardă din proprietățile sale benefice. O lingură de sirop de agave conține 21 de calorii, fiind mult mai dulce decât zahărul alb procesat – însă vestea bună este că ai nevoie de mult mai puțin pentru a îndulci preparatele tale.

 Zahărul de mesteacăn

Poate fi folosit în alimentație în același fel cu celelalte tipuri de zahăr granulat, fiind însă cu 40% mai puțin caloric decât cel procesat. Ușor de digerat de către organism, zahărul de mesteacăn ajută digestia, scade șansele de instalare a obezității și reduce pofta de mâncare concomitent cu apariția senzației de foame.

 Zahărul de cocos

Cu un indice glicemic mai mic decât al zahărului alb, zahărul de cocos trece și el printr-o procesare minină, reușind să păstreze parte din fierul, zincul, potasiul și antioxidanții pe care îi conține. În plus, lucru pe care puțini îl cunosc: zahărul de cocos nu are gust de cocos, fiind extras din seva cocotierului.  

Aceștia au fost câțiva dintre cei mai cunoscuți îndulcitori pe care ni-i lasă la îndemână natura. Promitem să revenim în curând și cu un alt material, mai sunt multe de discutat pe subiectul acesta. 

Surse informații:

Prevention.com

Health.com


Share on Facebook Pin on Pinterest
Miere Manuka MGO 100+ 500 g MANUKA HEALTH
186,00 lei

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Best

Retete

Testimoniale

Sunt clienta magazinului de aproximativ 4 ani și întotdeauna am fost foarte mulțumită de cât de bine este aprovizionat, de organizarea spațiului și, nu în ultimul rând, de amabilitatea personalului, de promptitudinea fetelor și de atmosfera din magazin.

Marinela Măntescu, 43 ani

O lume mai bună. Fel de fel de semințe, biscuiți, stafide, siropuri, ceaiuri, foarte bine aprovizionat, cu prețuri bune și o atmosferă placută. 

Roxana Dumitru

Urmareste-ne pe Facebook